CHP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Avukat Bülent Tezcan, Aydın'da silahlı saldırıya uğradı.

Aydın’da CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ı ayağından tabancayla vuran saldırgan A.S, Kuşadası İlçesi’nde yakalandı.

Olay, saat 19:00-19:15 sularında CHP Aydın İl Başkanlığı karşısında meydana geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir sergiye katıldıktan sonra partililerle birlikte yemek için bir restorana geçti.

Yemek sırasında A.S, silahını çekip tabancayla Tezcan’a ateş etti.

Ayağından yaralanan Tezcan, Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştrıma Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

SALDIRGANIN DAHA ÖNCE DE SABIKASI VAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'a silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin A. S olduğu belirtildi.

Yaralama suçundan sabıkası olduğu belirtilen Sargın'ın olayın ardından yanındaki arkadaşı Fatih Y. ile birlikte kaçtığı ifade edildi.
CHP'DEN SALDIRIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

İnternetten gördüm. Aydın'a doğru yola çıktım. Aydın'a varmış değilim. Restoranda silahlı saldırganın birkaç el ateş ettiğini ve ayağının üst kısmından yaralandığını duyduk. Kendisini de aradım telefonlarına ulaşılamıyor.

Hastaneye kaldırıldığını duydum. Hayati tehlikesinin olmadığını öğrendik. Saldırganla ilgili bir bilgim yok. Silahlı saldırı uyarıları geliyordu.

Sayın Genel Başkanımıza suikast girişimi olduktan sonra hepimiz bekliyoruz. Birkaç saat içinde net bir bilgi alırız sizlere açıklayıcı bilgi veririz. Bir tek ricamız var, bu saldırıyla ilgili ne duyulursa duyulsun partiden yapılacak açıklamaların beklenmesi lazım.

Gençlerimize ve üyelerimize saldırıyla ilgili ne duyarlarda duysunlar bir tepkisellik içinde olunmaması gerekiyor. Belli ki Türkiye'yi karıştırmak istiyorlar. CHP hukuk içerisinde kalarak hesap soracaktır. Böyle anlarda duygusallık ortaya çıkıyor. Gençlik kollarımız rahatsız bu durumdan."

(Kaynak: Haber Türk)