CHP Gençlik Kolları üyesi üç kişi, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa ettikten sonra kendisinden haber alınamayan Berat Albayrak'a ilişkin afiş yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

8 Kasım 2020 tarihinde görevinden istifa eden ve bir daha kendisinden haber alınamayan eski Hazine ve Maliye Bakanı, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın nerede olduğu sorusu sık sık siyaset gündemine geliyor.

CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi tarafından hazırlanan bir afişte, Albayrak'ın nerede olduğu soruldu. 81 ilde çalışması yapılan ve Albayrak'ın görüntüsünün yer aldığı afişe “Wanted (Aranıyor)” başlığı atıldı.

Albayrak'tan Merkez Bankası rezervindeki dövizin geçen yıl kimlere, hangi kur üzerinden dağıtıldığının hesabını vermesini isteyen gençler, afişte bu konuya da “www.128milyardolar.com” ifadesi ile atıfta bulundu.

İzmir Kemalpaşa'da ise afiş çalışması yapan CHP'li gençler Ozan Yalçın, Salman Demir ve Cem Akbulut gözaltına alındı.

Gençler, Emniyet'teki ifadelerinin ardından savcılığa, oradaki sorgularından sonra da nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme kararının ardından serbest bırakılan gençler Sözcü'ye bilgi verdi.

'KAMU GÖREVLİSİNE HAKARET VE TEHDİT' İDDİASI

CHP Kemalpaşa Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yalçın, “Bizi kamu görevlisine hakaret ve tehdit iddiası ile sorguladılar. Oysa böyle bir olgu yok, ortada bir kamu görevlisi de yok” dedi.

Yalçın, “Damadın bakan olduğu, paraların yok olduğu bir ortamda yapmış olduğumuz çalışmanın birilerini rahatsız ettiği ve amacına ulaşmış olduğu sevinciyle adliyeden çıktık. Baskılar, dayatmalar, alıkoymalar bizleri yıldıramayacak. Bağımsız, aydınlık Türkiye yolunda güzel günleri hep beraber yaşamak isteyen gençler olarak baskılara ve dayatmalara karşı her zaman dik duracağız” dedi.