Cumhuriyet internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, Enis Berberoğlu’nun tutuklanması, adalet yürüyüşü ve basın üzerindeki baskılara ilişkin açıklamalarda bulundui

Tutuklanmayı beklediğini ifade eden Oğuz Güven, “Bu operasyon bir Cumhuriyet operasyonu. Yani kişilerle ilgili bir operasyon değil; bir intikam operasyonu, basını susturma operasyonu. Cumhuriyet gazetesinde bir servisin yöneticisi olarak tutuklanmayı her an bekliyordum” dedi.

“Adalet Yürüyüşü”ne ilişkin de değerlendirmede bulunan Güven, “Adalet Yürüyüşü’nü çok değerli buluyorum. CHP dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda çok yanlış yaptı. Hukukun ve adaletin gelmesi için herkesin bu yürüyüşe destek vermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in trafik kazasındaki ölüm haberini “İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan başsavcıyı kamyon biçti” başlığıyla duyurmasının ardından tutuklanan ve 55 saniye yayında kalan tweet nedeniyle 30 gün cezaevinde kalan cumhuriyet.com.tr’in Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Oğuz Güven, serbest bırakıldı.

Basına yönelik baskıları ‘intikam’ olarak değerlendiren Güven, “Bu operasyon bir Cumhuriyet operasyonu. Yani kişilerle ilgili bir operasyon değil; bir intikam operasyonu, basını susturma operasyonu. Cumhuriyet’te çalışıyorsanız böyle bir dönemde bu tutuklamayı bekliyorsunuz. Bu yüzden şaşırtıcı değildi. Hakkımda örgüt bağlantısı bulamazlar, telefonumda bir şey yok, konuştuğum görüştüğüm insanlar belli, 24 saat haberle yaşayan biriyim. Bu meslekte geçirdiğim 32 yılda herkes bunu çok iyi bilir. Dürüstlüğümüzle, mesleğimizle var olduk. Açık arıyorlardı. Saçma sapan bir açıkla üzerimize geldiler. Zaten ellerinde patladı...” dedi.

ENİS BERBEROĞLU’NUN TUTUKLANMASI

Tahliye edildiği saatlerde Enis Berberoğlu’nun tutuklandığını hatırlatan Güven, “Tahliye oldunuz denildi. Hemen televizyonu açtım. Gördüm ki Enis Berberoğlu tutuklanmış. Enis benim çok eski arkadaşım. Tahliyeme sevinemedim. Kursağımda kaldı. Zaten arkadaşlarım orada kaldığı için bir mahcupluk yaşıyordum” diye konuştu.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önclüğünde başlatılan“Adalet Yürüyüşü”ne ilişkin de değerlendirmede bulunan Güven, “Adalet Yürüyüşü’nü çok değerli buluyorum. CHP dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda çok yanlış yaptı. Hukukun ve adaletin gelmesi için herkesin bu yürüyüşe destek vermesi gerekiyor. Adalet herkese bir gün muhakkak lazım olacak” dedi.

(Kaynak: Cumhuriyet)