CHP, Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP'liler ile esnaf arasında çıkan kavga konucu 5 kişinin yaşamını yitirdiği olayı incelemek üzere Ankara Milletvekili Levent Gök’ü görevlendirdi.

CHP'li milletvekili Gök'ün, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilerek temas ve incelemelerde bulunmak üzere bu sabah Suruç’a gittiği belirtildi.

ÖZEL: PARTİ AYRIMI OLMAKSIZIN ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yaşanan kavga ile ilgili olarak dün akşam Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

"Suruç'ta yaşanan saldırıda ağabeyi Mehmet Ali Yıldız'ı kaybeden AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a, ailesine ve AK Parti camiasına bir kez de buradan başsağlığı diliyorum. Siyasete şiddet karıştıranları kınıyorum. Şiddet nereden gelirse gelsin insanlık suçudur."

Özel'in mesajında sadece bir kişinin vefatı için başsağlığı dilemesi tepki gördü. Özel, bu sabah yeni bir mesaj paylaştı ve şunları yazdı:

"Suruç'taki haberi alır almaz saldırının kimden kaynaklandığı ve kime yöneldiğiyle ilgilenmeden olayı kınadım. Hayatını kaybedenlere parti ayrımı olmaksızın Allah'tan rahmet diliyorum. Olay tüm yönleriyle araştırılmalı ve açıklığa kavuşmalıdır."

NE OLMUŞTU?

Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın korumalarının ateş açması sonucu başlayan olaylarda 5 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi de yaralanmıştı.

seçim çalışmaları sırasında çıkan kavgada, milletvekilinin kardeşi Mehmet Yıldız ve ilçe esnafından Esvet Şenyaşar ile oğulları Celal ve Adil Şenyaşar, hayatlarını kaybetti.

Görgü tanıkları, "Milletvekilinin yakınları hastaneyi basmış, yaralı kardeşi öldürmüş, baba Esved de hastaneye gitmiş onu da öldürmüşler" iddiasında bulunurken yine Suruç'tan gelen haber ve görüntülerde hastanenin güvenlik kameralarının hasar gördüğü belirtiliyor.

Bir fotoğrafta hastane odası olduğu belirtilen bir yerde, sedyenin yanında kan birikintisi olduğu ve odanın da dağıtılmış olduğu görülüyor.

Türk Tabipler Birliği (TTB), akşam saatlerinde bir açıklama yaparak "Çatışma sonrasında Suruç Devlet Hastanesi'nin içerisinde de saldırıların devam ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız" dedi.

TTB ayrıca, ölümlerden ikisinin hastanede gerçekleştiği bilgisini paylaşarak, "bunun hastanede ciddi bir güvenlik açığı olduğunu ortaya koyduğunu" belirtti.

Yaralıların çevredeki hastanelere sevkleri için görevli ambulansların engellendiğini iddia eden Tabipler Birliği, "Yaşanılan bu kaygı verici olay, hastanenin sağlık hizmetini vermesini engellediğini ve başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanların güvenliğinin sağlanamadığını gösteriyor" dedi.