Barış İçin Akademisyenler grubunun “Bu suça ortak olmayacağız” başlığı altında toplanan imzalara destek verdiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye’ye davet edilen Noam Chomsky, Türkiye’ye Kürtlerin davetiyle gideceğini söyledi.

Britanya’da yayınlanan The Guardian gazetesine konuşan Chomsky, “Eğer Türkiye’ye gitmeye karar verirsem, bu onun davetiyle değil; sık sık olduğu gibi aralarında yıllardır ciddi bir saldırıya maruz kalan Kürtlerin de olduğu cesur muhaliflerin davetiyle olacak” dedi.

Chomsky ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın terörizm konusunda çifte standart uyguladığını da söyledi.

Chomsky, daha önce de Erdoğan’a, “Suriye ve Irak’ta IŞİD’e karşı savaşan temel kara gücü olan Kürt’lere karşı işlediği suçları kınayanları azarlıyor” yanıtını vermişti.

NE OLMUŞTU?

Türkiye’de 89 üniversiteden 1128 öğretim elemanı ile alanlarında dünyada tanınan Noam Chomsky, Judith Butler, Etienne Balibar ve David Harvey gibi 355’i aşkın uluslararası isim, Kürt illerindeki yasak ve şiddete son verme ile müzakereleri başlatma çağrısının yer aldığı “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı metne imza atmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, dün 8. Büyükelçiler Konferansı’nda yaptığı konuşmada, “Bu suça ortak olmayacağız” diyen 1128 akademisyene “Aydın müsveddeleri katliamdan bahsediyor” eleştirisinde bulunmuştu.

Erdoğan, Chomsky’e de seslenerek “ABD Büyükelçiliği, Chomsky’i davet etsin, misafir edelim. Bölgeyi, bu akademisyen sıfatlı 5. kol elamanlarıyla değil, kendi gözleriyle görsün” demişti. (imc)