Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, 1 Mayıs'ta 1 Taksim'de olacağını açıkladı. Yasağın yasadışı ve hukuksuz olduğunu vurgulanan açıklamada, o gün yaşanacak hak ihlallerine müdahale ve gözaltıları takip için kriz merkezi kurduğunu bildirdi. ÇHD, herkesin bu merkeze ulaşmasını istedi.

ÇHD İstanbul Şubesi, 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağını açıkladı. ÇHD, o gün yaşanacak tüm hak ihlallerini ve gözaltıları tapi edeceğini, karakol ve gözaltı birimlerinde olacağını bildirdi.

Taksim yasağına karşı ortaya konan direnişin meşru ve haklı olduğunu belirten ÇHD, yasağın aynı zamanda 1 Mayıs günü sergilenecek devlet saldırısının da şimdiden ilanı olduğunu vurguladı, bu anlamıyla 1 Mayıs günü yaşanacak tüm olumsuzluklardan siyasal iktidarın sorumlu olacağını söyledi.

ÇHD, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Siyasi iktidar bu sene de Taksim’i emekçilere kapatacağını açıkladı. Bu sene de tahammülsüzlük ortaya konmuş oldu. Öyle ki, geçtiğimiz gün 1 Mayıs’a katılım noktasında basın açıklaması yapmak isteyen tertip komitesine dahi polis gazlı saldırı gerçekleştirdi, insanlar gözaltına alındı. Açıkça ifade ediyoruz ki, Taksim yasağı yasadışıdır, gayrimeşrudur ve hukuksuzdur."

1 Mayıs günü yaşanacak gözaltılarla ilgili kriz merkezleri oluşturulduğunu bildiren ÇHD, bu merkezlere ulaşılmasını istedi.

Kriz merkezinin telefon numaraları şöyle:

-0212. 245 04 40
-0507. 094 67 55
-0506. 146 67 09