Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması kapsamında 3 ay süreyle faaliyetleri durdurulan, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar kararı protesto etmek için İzmir Bayraklı Adliye Sarayı C-Blok personel kapısı girişi önünde toplandı. Basın açıklaması yapmak isteyen 13’ü avukat 17 kişi gözaltına alındı.
 
Bir grup avukat ellerinde ‘Baskılar bizi yıldıramaz. ÇHD ve ÖHD’ yazanılı afişi merdiven girişine serdi. Açıklamayı engelleyen polisler “Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararı var. Burada basın açıklaması yapmak yasak. Afişi bulunduğu yerden alın” anonsu yaptı.
 
Avukatlar, afişi yerden alıp, basın açıklamasını yapmak için adliye çıkışına doğru yöneldi.
 
Avukatlar slogan atmaya başlayınca  grubun etrafı çevik kuvvet polisleriyle çevrildi ve ardından saldırı geldi. Avukatlar yaka paça polis araçlarına bindirildi, bazılarının ise bağırmamaları için ağızları kapatıldı.

Gözaltına alınan 13’ü avukat 17 kişi sağlık kontrolü için önce hastaneye, ardından emniyete götürüldü. Gözaltında bulunan meslektaşları ile görüşmek isteyen bir başka avukat grubu polislerle tartıştı.

Kısa süren tartışmanın ardından, avukatlar gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılması için savcıyla görüşmek adliye içerisine girdi. Gözaltına alınan avukatlar daha sonra serbest bırakıldı.