Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Charlie Hebdo saldırısı ve ifade özgürlüğüne dair yazar ve gazetecilerin katıldığı toplantının yapıldığı salonun dışarıdan maskeli ve kalaşnikoflu 3 saldırgan tarafından tarandığı bildirildi.

Reuters İsveç’in TT haber ajansına dayanarak duyurduğu haberinde Vilks’in 2007 yılında Hz.Muhammed karikatürü ardından ölüm tehditleri almaya başladığını, o dönemden bu yana güvenlik altında yaşadığını yazdı. Vilks saldırıda yara almadı.

Danimark Emniyeti saldırıda bir kişinin öldüğünü, üç polis memurunun yaralandığını söyledi. BBC yayınına bağlanan TV2 muhabiri Magnus Bjerg ölen kişinin 40 yaşında bir sivil olduğunu söyledi.

Saldırganların iki kişi olduğu ve ateş açtıktan sonra kaçtığı bildirildi. Polis ve istihbarat birimleri de ateş açarken, saldırganları yakalamak için operasyon başlattı. Muhabir Bjerg, polisin saldırganların kaçmak için kullandığı siyah aracın bulunduğunu söyledi.

Toplantıda Fransa Büyükelçisi François Zimeray’da bulunuyordu. Zimeray, Twitter hesabından 1 saat önce attığı tweette, “Odadayım hala sağım” yazmış.

Basında yer alan haberlere göre mekanın dışında 40’a yakın el ateş açılırken, saldırganlar binaya giremedi. TV2 televizyon kanalı konferansın Krudttoenden isimli bir kafede yapıldığını ve kafenin camında 30’a yakın kurşun deliği olduğunu söyledi. (BBC Türkçe)