Diyarbakır 2. Sulh Ceza Mahkemesi, Charlie Hebdo dergisinin bugün yayımlanan son sayısının kapağında yer alan ve Hz. Muhammed’i tasvir eden karikatürü yayınlayan bazı internet sitelerinin ilgili bölümüne erişimin engellenmesine karar verdi.

Charlie Hebdo’nun bugün çıkan ilk sayısında Hz. Muhammed’in tasvir edildiği karikatüre yer vermesi nedeniyle Avukat Ercan Sezgin derginin Türkiye’de yayınlanmasının yasaklanmasını istemiş ve Diyarbakır Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurmuştu.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre basın yoluyla dini değerlerin aşağılandığını ileri süren Sezgin, dilekçesinde şu ifadelere yer vermişti:

“Charlie Hebdo Dergisi, 12 kişinin öldüğü saldırının ardından ilk sayısını bugün çıkaracak. Derginin, saldırı sonrası ilk sayısında kapakta yine Peygamber Efendimizin olması büyük tepkilere neden olacaktır.

“Kullanılan bu ifadeler ve karikatür toplumda inanç çatışması oluşturacak, farklı görüş ve inançtaki kişilerin birbirlerine karşı hislerinin değişmesine sebep olacaktır.

“Söz konusu nedenlerden dolayı Charlie Hebdo adlı derginin çıkacak olan sayısındaki Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in, hakaret içeren ve toplumsal infial ile kamu düzenini bozma tehlikesi olan Peygamber efendimizin karikatürlü haberlerinin, Türkiye’de yayınlanmasının yasaklanmasına ve durdurulmasına karar verilmesi talebidir.”