Paris'teki ofisine saldırı düzenlenen Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun yeni sayısı bugün birçok ülkede satışa çıktı. Derginin "Hayatta kalanların sayısının" kapağında, gözü yaşlı Muhammed Peygamber büyük harflerle "JE SUİS CHARLİE" (BEN CHARLİE'YİM) yazılı bir dövizi tutuyor, üstte ise yine büyük harflerle "TOUT EST PARDONNE" (HER ŞEY AFFEDİLDİ) yazıyor.

Ortalama tirajı 60 bin olan derginin 14 sayfadan oluşan son sayısı 1 milyon adet basıldı. Talep olması halinde, yeni baskılar da yapılacak.
Satıştan elde edilecek gelir, Fransa'da geçen hafta düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine verilecek.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Charlie Hebdo'nun son sayısı Arapça dahil altı dilde okunabilecek. Derginin Genel Yayın Yönetmeni Gerard Biard, Charlie Hebdo'nun Fransızca ve İtalyanca basıldığını; İngilizce, İspanyolca ve Arapça versiyonlarının ise elektronik ortamda okunabileceğini söyledi.

En önemli baskılarının ise Türkçe olacağını belirten Biard, "Türkiye zor bir dönemden geçiyor ve orada laikliğe saldırı var" dedi.



İSLAM ALEMİNDEN ELEŞTİRİ

Charlie Hebdo'nun çalışanları ise sevecen, eğlenceli ve derginin ruhuna uygun bir sayı hazırladıklarını söyledi.
Ancak derginin kapağında Muhammed Peygamber'in karikatürünün olması Müslüman din adamlarınca eleştirildi.
Mısır'da İslam aleminin prestijli merkezlerinden El Ezher Üniversitesi, Charlie Hebdo'nun son karikatürlerinin "nefreti kışkırttığı" uyarısında bulundu.

El Ezher Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, karikatürlerin, "insanların barış içinde bir arada yaşamasına hizmet etmediği" vurgulandı.
Mısır Başmüftülüğü (Darul İfta) da, bir buçuk milyon Müslümanın haksız bir şekilde provoke ediliğini bildirdi.
İran'daki muhafazakar internet sitesi ise Tanbak ise "Charlie Hebdo Peygambere yeniden hakaret etti" yorumunu yaptı.
Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırıda, beşi derginin karikatüristi 12 kişi ölmüştü. Ölenler arasında Charlie Hebdo Yazı İşleri Müdürü Stéphane de vardı.

Fransa Parlamentosu'nda dün ülkede geçen hafta düzenlenen saldırılarda ölen 17 kişi için saygı duruşunda bulunulmuş, Fransa Başbakanı Manuel Valls, ülkesinin Müslümanlarla değil, terörizmle savaştığını söylemişti.