Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan PKK'li tutuklular, cezaevlerinde 90'lı yılları aratmayan sürgün politikalarının yeniden devreye konulduğunu söyledi, "AKP'nin baskıcı politikalarına karşı herkesi harekete geçmeye çağırıyoruz" dedi.

ANF'nin haberine göre; Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde geçtiğimiz gün yaşanan sürgünlerin ardından PKK'li tutuklular avukatları aracılığıyla yazılı açıklama yaptı.

Cezaevlerinde artan bir biçimde "12 Eylül faşizmini aratmayacak politikaların yürürlüğe konulduğuna" yer verilen açıklamada, 21 Mart Newroz'unda PKK lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla başlayan yeni sürece işaret edilerek, AKP hükümetinin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediği belirtildi.

Açıklamada, "Demokratik çözüm sürecinden bahsedildiği bir dönemde Rojava'da halkın kazanımlarının eli kanlı çeteler eliyle bastırılmak istenildiği" belirtilerek, "Gerçekleri örtbas etmek için utanç duvarları örmektedir" denildi.

"Siyasal soykırım operasyonlarıyla yeniden zindanların doldurulmak istendiğinin" söylendiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Gün geçmiyor ki, yasaklar, hak gaspları, işkenceler gündeme gelmesin. Hasta arkadaşlarımız 'cezaevi koşullarında kalamaz' raporları olmasına rağmen göz göre göre ölüme terk edilmektedir. Özellikle son süreçte cezaevlerinde 90'lı yılları aratmayan sürgün politikaları tekrardan devreye konulmuştur. Muş, Siirt, Batman, Mardin ve en son bulunduğumuz Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde hiçbir gerekçe olmaksızın bir saat içinde arkadaşlarımız apar topar Edirne F Tipi Cezaevi'ne sürgüne gönderilmiştir. Bizlere ve ailelerimize yapılan bu işkencenin sistematik olarak birçok biçimde tüm topluma yapıldığının bilincindeyiz.

"Gelinen aşamada AKP devletinin çözüm sürecini sabote eden faşizan yönelimleri ve 12 Eylül zindan direnişinden intikam almak için geliştirdiği şiddet ve sürgün politikaları açığa çıkmış. AKP'nin gerçek yüzünü teşhir etmiştir. 'Ya demokratikleşmekten ya da çöküşten başka bir kurtuluşu olmayan' AKP devleti ne kadar faşizan politikalar geliştirilse geliştirsin Kürt sorununun demokratik siyasal çözümü ve Türkiye'nin demokratikleşmesine yönelik duruşumuzu bozamayacak, gündemimizi değiştiremeyecektir.

"Hiçbir şekilde baskılar karşısında sessiz kalmayacak, devrimci onurumuzu korumaktan ve direnmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Bu temelde AKP'nin bu tehlikeli gidişatına dur demek için başta Kürt halkı olmak üzere, tüm demokratik çevreleri duyarlı olmaya AKP'nin katliamcı, faşizan, baskıcı politikalarına karşı harekete geçmeye çağırıyoruz."