Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ı ziyaret eden BDP Milletvekili Murat Bozlak, "Cezaevleri işkence merkezlerine döndü" dedi.

KCK Operasyonunda tutuklu bulunurken bağımsız milletvekili seçilip, BDP’ye geçen İbrahim Ayhan, geçtiğimiz Temmuz ayında Şanlıurfa cezaevinde çıkan olaylar sonrasında güvenlik gerekçesiyle Adana’ya nakledilmişti.

Nakil sonrasında İbrahim Ayhan’ı partisinin Adana Milletvekili Murat Bozlak ile Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ziyaret etti. Adalet Bakanlığı’ndan aldıkları özel izinle açık görüş yapmak için cezaevine gelen Bozlak ile Binici sürprizle karşılaştı. Disiplin cezası aldığı belirtilen İbrahim Ayhan’ın açık görüş yapmasına izin verilmeyince, Bozlak ile Binici kapalı görüş yapabildi.

Yaklaşık 4 saat cezaevinde kalan Murat Bozlak ile Binici, cezaevinden ayrılırken basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. İbrahim Ayhan’ın cezaevinde tutulmasının yanlışlığını savunan Bozlak, "Seçildiği gün tahliye edilmesi gerekiyordu. Nakledilip, Adana’ya getirildiğinde 2 gün tecritte tutulup zor koşullar altında yaşamaya zorlanmıştı. Adalet Bakanlığı’ndan açık görüş için izin almamıza rağmen, cezaevi yönetiminin keyfi tutumu ve kararıyla, disiplin cezası aldığı gerekçe gösterilerek açık görüşe izin verilmedi. Yani cezaevleri tam bir işkence merkezlerine döndü" dedi. Bozlak, Türkiye’nin bütün cezaevlerinde benzer sorunların yaşandığını belirtti. (Posta)