Kobani eylemlerinde öldürülenlerle ilgili suçlanan Ahmet Arif Yusufoğlu, o tarihte hapishanede olmasına rağmen 'gizli tanık' ifadesine dayanılarak, tutuklandı. Bir hafta cezaevinde kaldıktan sonra bugün tahliye oldu.

Ayça Söylemez'in Bianet'ye yer alan haberine göre Ahmet Arif Yusufoğlu, 6-7 Ekim 2014’teki Kobani’ye destek eylemleri sırasında işlenen cinayetlerin faili olarak 18 Mart’ta tutuklandı. Tutuklanmasına verilen itiraz dilekçesinde, 24 yaşındaki Yusufoğlu’nun o tarihlerde Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde başka bir suçtan dolayı bulunduğu belirtilse de bugüne dek tahliye edilmedi.

Avukatı Mahsun Kaya, dilekçeye yanıtın bugün geldiğini ve Yusufoğlu’nun altı günlük tutukluluğunun bugün sonlandığını söyledi.

Ne olmuştu?


Kobani’ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto eylemleri sırasında, 6-7 Ekim 2014’te Diyarbakır’da 14 kişi hayatını kaybetti. Öldürülenlerden Yasin Börü, Riyat Güneş, Ahmet Dakak ve Hasan Gökgüz'le ilgili soruşturma kapsamında 40'a yakın kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlarla iddianame mahkemece kabul edildi.

İddianamede 34 şüpheli hakkında “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme”, “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma”, “Terör örgütü propagandası yapma” suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Yusufoğlu da diğer şüphelilerle birlikte, o tarihte hapishanede olduğunu söylemesine rağmen, gizli tanık ifadesine dayanılarak tutuklandı.

Avukatı Kaya da müvekkilinin, olayın olduğu 6 Ekim'de cezaevinde olduğunu, 9 Ekim'de tahliye olduğunu gösteren belgeyi savcıya ve mahkeme sundu, ancak Yusufoğlu bugün mahkeme tahliye kararı verene dek serbest bırakılmadı. 

İlgili Haber: http://www.demokrathaber.net/siyaset/4-huda-par-linin-olumuyle-ilgili-tutuklanan-kisi-o-tarihte-cezaevindeymis-h46568.html