Konya'da, Özge Taş Garip, boşanma aşamasında olduğu Tamer Garip., (37) tarafından pompalı tüfekle bacaklarından vurularak yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, merkez Karatay ilçesi Köprübaşı Mahallesi Köprübaşı Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, 27 Mayıs 2019 tarihinde 'Silahlı tehdit ve görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından tutuklanan ve cezaevinden izinli çıkan Tamer Garip, boşanma aşamasında olduğu Özge Taş Garip’i kaldırım üzerinde yürürken gördü.

Otomobilden inen Tamer G., pompalı tüfekle kadının bacaklarına ateş ederek kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Her iki bacağından da yaralanan kadın ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Özge Taş Garip’in bacaklarında çok sayıda kırık olduğu belirtildi.

'YAŞAMAK İSTİYORUM' DEMİŞ

Olay sonrası Özge Taş Garip’e müdahalede bulunarak yardım eden bir yurttaş, "Silah sesleri üzerine yola çıktım. Kadın kanlar içerisinde yerde yatıyordu. Bacaklarını bağlayıp yardım ettim. Amca kurtar beni diye bağırıyordu. Yaşamak istiyorum" dediğini anlattı.

YAKALAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Polis, Tamer Garip’in kaçtığı otomobili Kayacıkaraplar Mahallesi'nde park halinde buldu. Otomobili inceleyen polis, sağ ön koltuk üzerinde bırakılmış mektuplar ile suç aleti pompalı tüfeği buldu. Polisin Tamer G.'yi yakalama çalışmaları sürüyor.