Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nden gönderilen mektupta, tutuklu ve hükümlülere uygulanan işkencenin anlatıldığı bir sayfa yok edilirken, ikinci sayfanın yarısı silindi. Silinen bölüme Mektup Okuma Komisyonu'nun mührü basılıp "Karalama kararı alınmıştır" diye yazıldı.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde kalan Ozan Kanar, ‘Mart 2013 Hak İhlalleri’ başlığı altında kaleme aldığı, cezaevindeki ihlalleri içeren bir mektup yazdı. Zarftan çıkan dört sayfalık mektubun, “Fiziki Saldırı ve İşkence” başlığı altındaki sayfasının bütünüyle yok edildiği, ikinci sayfanın yarısının da silindiği ortaya çıktı. Silinen bölüme ise Mektup Okuma Komisyonu tarafından “Görüldü” damgası vurularak, el yazısıyla “2013/320 Karalama kararı alınmıştır” diye yazıldı.

Mektubun ‘sağlam’ kalan bölümlerinde, anma ve kutlama gibi keyfi gerekçelerle disiplin cezaları verildiği, bu yasaklar gerekçe gösterilerek infazların yakıldığı, Cem Kılıç’ın fazladan iki yıldır yatırıldığı, Kenan Günyel’in bir yıldır aynı muameleye maruz kaldığı, Fırat Özçelik’in ise 20 ay fazladan yatıp çıktığı ifade ediliyor. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış hükümlülerin günde bir saatlik havalandırma haklarını kullanırken diğer mahkumlarla görüştürülmedikleri, sohbet haklarının yok sayıldığı ifade ediliyor. Mektupların haftalarca gönderilmediği, bazılarının kaybedildiği, kimi ziyaretçilerin de şüpheli bulunarak görüşme hakkının engellendiği ileri sürülüyor.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu’ndan Elif Akkaya, mektup karalama uygulamasının öteden beri devam ettiğini ve bunun bir genelgeye dayandırıldığını fakat “Karalama kararı alınmıştır” şeklindeki bir cümleyle ilk kez karşılaştığını ifade ediyor.