Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin tahliye kararı verdiği Ahmet Altan cezaevindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı. 

Ahmet Altan’ın cezaevinden çıkış haberini alan yakınları, dakikalar öncesinden evinin önünde beklemeye başladı. Ahmet Altan’ı bekleyenler arasında bulunan kardeşi Zeynep Altan, “Duyduğumuza göre şuanda yolda. Heyecanlıyım televizyonda duydum tahliye olduğunu. Bekliyordum ama bugün için olur mu, olmaz mı bilemediğimden evin önünde gelmesini dört gözle bekliyorum. Daha evvel çıktığında karşılayamamıştım kendisini, rahatsızdım. Şimdi ona sarılmak için aslan yürekli abimi dört gözle bekliyorum burada” dedi.

Taksi ile evine gelen Ahmet Altan’ı, kardeşi, çocukları ve bazı arkadaşları karşıladı.

Taksiden indikten sonra “Sarılamıyoruz birbirimize değil mi” diyen Altan’a, kardeşi Zeynep Altan sarıldı. Ahmet Altan daha sonra bagajdaki eşyalarını alarak taksi ücretini ödedi.

‘BANA SORMADAN ALDILAR, BANA SORMADAN BIRAKTILAR’

Burada açıklama yapan Ahmet Altan, “Ben duygularımın ne olduğunu bilmiyorum doğrusunu istersen. Çünkü çıktım ama çok acele çıktık. Tam niye çıktığımı bilmiyorum. Yani hangi karardan çıktım, nasıl oldu. Bana sormadan beni içeri aldılar, bana sormadan beni dışarı bıraktılar, onun için tam bilmiyorum” şeklinde konuştu. Ahmet Altan daha sonra kardeşi ve çocukları ile yaşadığı apartmana giriş yaptı.

İKİNCİ KEZ BOZMA

Ilıcak ve Altan, daha önce İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince “darbeye teşebbüs” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmıştı. Ancak Yargıtay sanıkların eylemlerinin FETÖ'ye yardım suçunu oluşturduğu gerekçesiyle hükmü bozmuştu.

Bunun üzerine yapılan yeniden yargılama sonucu yerel mahkeme, FETÖ'ye yardım suçlamasıyla Altan’a 10 yıl 6 ay, Ilıcak’a ise 8 yıl 9 ay hapis cezası vermişti.