Ankara Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan 6 kadının dün öğlen yedikleri yemekten dolayı zehirlendikleri aktarıldı.

Zehirlenenlerden birinin durumu ağır olduğu için hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Tutuklulardan Leyla Uyanık, bugün aradığı annesi Şehriban Uyanık’a yaşananları anlattı.

BİR TUTUKLU HASTANEYE KALDIRILDI

Anne Uyanık, kızının anlatımlarına ilişkin şunları aktardı:

"Kızım dün kendi koğuşlarına yemek istemediğini, fakat yan koğuşlarının yemek aldıklarını söyledi. Kızım, 'Yemekte içinde mısır bulunan makarna ve türlü vardı. Yedikleri yemekten sonra çok geçmeden tutuklular kusmaya başladı. Mısır mı bayattı, yemeklerin içinde farklı bir şey mi vardı bilinmiyor. 6 tutuklu arkadaşımız zehirlendi. Bir tane tutuklu arkadaşımız 2 saat aralıklarla kustu. Tutuklular revire götürülüp sadece iğne vuruldu. Fakat çok fazla kusan tutuklu arkadaşımızı geç hastaneye kaldırdılar. Arkadaşımız çok fazla kustuğu için hastaneye kaldırıldı' dedi. Şuan zehirlenen tutuklulardan haberi yok. Sorduklarında iyi olduklarını söylemişler."

TEDBİRSİZLİKLER GÖZLER ÖNÜNDE

Tedirgin olduklarını belirten anne Uyanık, salgınla birlikte bu gibi durumların yaşanmasının cezaevinde yaşanan tedbirsizlikleri gözler önüne serdiğini ifade etti.

Ceza İnfaz Yasası'nda yapılan değişiklikle birçok adli tutuklunun bırakıldığını hatırlatan Uyanık, "Biraz vicdan sahibi olsunlar. Bu hastalıkta yemeklerine ne kattılarsa bu derece kötü bir şekilde zehirlendiler. Sorumlular her gün Müslümanız diyerek reklamlarını yapıyorlar. Müslümanlık vicdan sahibi, toplumun birliğini sağlayana denir. Ya o yemeklere bir şeyler koydular, ya da tarihi geçmiş yemekler verdiler. Herkes uyansın, vicdan sahibi olanlar ses çıkarsın. Çocuklarımız ellerinde hiçbir suç ve günahları yok. Çocuklarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı