Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde seçim hileleri iddialarına karşı sokağa çıkan BDP'li seçmenlere yönelik şiddetli müdahaleler çatışmalara yol açtı.

BDP'nin seçimlere itirazı da Seçim Kurulu tarafından reddedildi. Bu karar gerilimin tırmanmasına neden oldu.

Gün içinde Ceylanpınar İlçe Kaymakamı 30 gün boyunca miting, yürüyüş, basın açıklaması gibi tüm eylemleri yasakladı.  Bu karar öğle saatlerinde belediye ilan bürosundan yapılan anonslarla duyuruldu.

Gece saatlerinde polis protestoculara karşı biber gazı, tazyikli su ve plastik mermi ile saldırılarını sürdürüyordu.

İlçede eli silahlı bazı kişilerin kitleye saldırması endişeleri arttırdı. Bunların El Kaide bağlantılı çete mensupları olduğu ileri sürüldü. Ancak bu henüz teyit edilemedi.  Buna karşın silahlı kişiler kentte dolaştığı ve ateş açtıkları görüldü.

'ÜÇ BEŞ KİŞİ BİR ARAYA GELDİĞİNDE SALDIRI GERÇEKLEŞİYOR'

BDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Sterk TV'de yaptığı açıklamada Ceylanpınar'daki yaşananların OHAL'i aratmadığını belirterek, "İnsanlar bir araya geldiğinde saldırılar gerçekleştiriliyor" dedi.  Ayhan, "İlçe binası tamamen boşaltılmış durumda. Üç beş kişi bir araya geldiğinde saldırı gerçekleştiriliyor" diye ekledi.

"Bir bütün olarak AKP üzerinde devletin sistemli bir yönelimi sözkonusu" diyen Ayhan, " Bizim buradaki gücümüzü kabul etmeme ve tamamen gayrı meşru, hukuk dışı yöntemlerle önüne geçmeye yönelik bir saldırıyla karşı karşıyayız. AKP devletin tüm olanaklarını kullanarak buradaki mevcudiyetimize karşı bir saldırı içindedir" ifadelerini kullandı.

"BDP'YE AİT YAKILMIŞ OYLAR BULUNDU"

Olaylar bu boyutlara varmadan önce gün için de BDP oyların yeniden sayılması için itiraz etti ancak bu reddedildi.

Seçim sonuçların itiraz Eşbaşkan adayı İsmail Arslan, gün içinde yaptığı açıklama seçimin bir bütün olarak usulsüzlükler, hile ve şaibeler ile dolu olduğunu söyledi.

Arslan, "Seçim boyunca BDP'li birçok müşahit tehdit ile sandık bölgelerinden çıkarıldı. Seçim günü yurt dışında oldukları tespit edilen birçok kişinin oy kullandığını tespit ettik. Birçok köyle açık oy kullandırılmış yine tek imza ile çoklu oy kullanılmıştır. BDP'ye ait yakılmış ve yırtılmış oy pusulaları bulundu. BDP'nin geçerli olması gereken birçok oyu geçersiz sayıldı" dedi. (ANF)