Suriye Kürdistanı'nın (Batı Kürdistan) Resulayn (Serêkaniyê) kentinde 13'üncü gününe giren çatışmalarda Ceylanpınar tarafına kurşunlar yağmaya devam ederken, bugün de M. Akif Ersoy Mahallesi'ndeki bir eve roket mermisi isabet etti.

Mahallenin 177'nci sokağında bulunan 2 katlı evin alt katındaki odanın duvarına saplanan merminin patlamadığı öğrenildi. Dün akşam saatlerinde meydana geldiği tahmin edilen olayda roket mermisinin saplandığı duvarı delerek içeriye kadar geçtiği görüldü. Tadilat yapıldığı için alt katı boş olduğu öğrenilen evde can kaybı veya yaralı olmazken, ev sahibi Hasan Gündüz adlı yurttaş dün akşam bir gürültü duyduklarını; ancak sürekli patlama seslerinin duyulduğu mahallede merminin evlerine isabet etmiş olabileceğini düşünmediklerini söyledi.

"PSİKOLOJİMİZ BOZULDU"

"Dün akşam saat 19.30 sıralarında odanın duvarına roket isabet etti. Hissettik, odanın duvarının kırıldığını gördük; ama dışarıdan roket değdiğini görmedik. Ciddi bir şekilde ölümden döndük" diye konuşan Gündüz, devam eden çatışmalar ve gelen mermiler nedeniyle psikolojilerinin bozulduğunu, işe gitmediklerini ve evde oturamadıklarını söyledi.

"MERMİLER, FÜZELER BİLEREK ATILIYOR"

Füze, roketatar, uçaksavar mermisi ve kurşunların bilerek atıldığını kaydeden Gündüz, "Tüm Ceylanpınar aynı şekilde tedirgin. Bilerek Ceylanpınar halkının üzerine atıyorlar, Ceylanpınar'ı kışkırtmak için, devleti kışkırtmak için. Buna bir çözüm istiyoruz" diye konuştu. Sabah işe giderken komşusunun duvarına saplanmış mermiyi gören Hasan Göken adlı yurttaş da, önce bunun bir roket mermisi olabileceğini düşünmediğini; ancak yanına yaklaşınca fark ettiğini ve polise haber verdiğini söyledi.

Roket mermisinin isabet ettiği 177'nci sokak polis tarafından kapatıldı. Bomba imha ekiplerinin gelmesi bekleniyor. (yuksekovahaber)