Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde, 2 yıl önce aynı evde kalan polis memurları Okan Acar ile Feyyaz Yumuşak’ın öldürülmesi olayıyla ilgili davanın 5'inci duruşması görüldü.

Polislerin evinde çıkan parmak izleriyle, sanıkların parmak izleri eşleşmemiş, ihbar asılsız çıkmış, mahalleden bir tanık da polislerin eve 2 arkadaşıyla birlikte geldiğini söylemişti. 

22 Temmuz 2015 tarihinde Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü'nde görevli ve Bahçelievler Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarında kiraladıkları aynı evde kalan polis memurları Okan Acar ile Feyyaz Yumuşak’ın öldürülmesiyle ilgili açılan davanın 5'inci duruşması Şanlıurfa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmada 3 sanık tahliye edilirken, cinayete yardım ettiği iddia edilen M.C.Y., Sedat A., Hüseyin A. ve Hasan A.'nın ise tutukluluğuna devam kararı verildi. 

Sanık avukatı Eyyüp Sabri Tınaş, olay gecesi Acar ve Yumuşak ile birlikte olan polis memuru Burak Koru hakkında soruşturma başlatılmasını istedi. Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Savcısı'nın mütalaa hazırlaması için duruşmayı 6 Temmuz'a erteledi. 

CEYLANPINAR DÜĞÜMÜ

Davanın bir önceki duruşmasında polislerin öldürüldüğü evde tespit edilen parmak izleriyle, davada yargılanan 9 sanığın parmak izlerinin eşleşmediği ortaya çıkmıştı. 

Davada, 7 sanığın tutuklanmasına neden olan ihbar da asılsız çıkmıştı. İhbarı yaptığı ileri sürülen T.B. mahkemedeki ifadesinde, “Kimlik bilgilerim kullanılarak benim adıma 10 adet hat çıkarılmış, söz konusu numarayı ben kullanmadım. Söz konusu ihbarı da ben yapmadım” demişti. 

Ayrıca cinayetin soruşturmasını yapan 19 polis ve kovuşturma aşamasındaki ilk hakim, 15 Temmuz sonrasında meslekten uzaklaştırılmıştı. Mahalleden ifadesi alınan bir tanık da, ölen iki polisin o akşam eve 2 arkadaşıyla birlikte geldiğini söylemişti.