Türkiye’nin Afrin saldırısının ardından “Savaşa hayır” dediği için sosyal medyada hedef gösterilen sanatçı Ceylan Ertem, açıklamalarda bulundu.

“Allah kimseyi faşist yapmasın” kendisini hedef gösterenlere tepki gösteren Ertem, “Bütün dünyadaki savaşlara hayır denmesi gerektiğine ve her zaman barışın yanında olmak gerektiğine inanıyorum” dedi.

Ertem, TSK’nin Afrin’e yönelik operasyonuna Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Her zaman içimizden en güçlü sesiyle bağıran; SAVAŞA HAYIR!” ifadelerini kullandı ve bu paylaşımı nedeniyle hedef alındı.

‘ÖLÜM TEHDİTLERİ ALDIM’

Paylaşımı sonrası kadınlardan ölüm tehdidi aldığını ve buna çok üzüldüğünü söyleyen Ertem sosyal medya hesabının da hacklendiği için kapandığını söyledi.

BirGün’den Derya Aydoğan'a konuşan Ertem şunları söyledi:

“Twitter’ımı kapatmadım, kapandı. Hacklenmiş ya da onlar şikâyet ettiği için kapanmış olabilir. Olanlara çok üzülüyorum. Çünkü orda ‘Bütün dünyadaki savaşlara hayır’ söylemi vardı, sadece bizim ülkemizdeki savaşa değil. Olan Mehmetçiğe oluyor. Ona çok üzülüyorum. Çok korkunç tepkiler alıyoruz. Özellikle kadınlardan gelen bazı tepkiler vardı ve ‘ölüm tehditlerine’ kadar vardı. Bu durum çok yaralıyor tabii insanı, çok üzüyor. Bütün dünyadaki savaşlara hayır denmesi gerektiğine ve her zaman barışın yanında olmak gerektiğine inanıyorum. ‘Keşke her şey konuşularak, silahlar olmadan çözülse’ hayali ile yaşayan biri olduğum için öyle yazmıştım. Maalesef görüyoruz ki, o kadar tozpembe bir dünyada yaşamıyoruz.”

Kaynak: BirGün