3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin hayatını kaybettiği ve dünyayı sarsan Bodrum'daki trajedinin ardından yeni bir güçmen faciası da Çeşme'de yaşandı. Yunanistan'a geçmeye çalışan mültecilerin botu battı, 4 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybetti.

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, Yunanistan'a geçmeye çalışan mültecilerin bulunduğu botun batması sonucu Suriye uyruklu 4 yaşındaki bir kız çocuğu boğularak öldü, 14 kişi de sahil güvenlik ekipleri tarafından son anda kurtarıldı.

Çeşme açıklarında devriye gezen sahil güvenlik ekipleri yaşadışı yollarla Yunanistan'a gitmeye çalışan ve Suriye uyruklu oldukları öğrenilen mültecilerin bulunduğu botun batmak üzere olduğunu fark etti. Sahil güvenlik ekipleri 8'i çocuk 14 mülteciyi son anda kurtardı.

Mültecilerin ifadesi doğrultusunda çalışma başlatan ekipler, kayıp olan 4 yaşındaki kız çocuğunun Altınkoy mevkiinde sahile vurmuş cesedini buldu. Sahil güvenlik ekipleri tarafından karaya çıkartılan mültecilerin göç idaresi merkezine götürüleceği belirtildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.