İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü'nde silahlı polis memuru intihar girişiminde bulundu.

İntihara kalkışan polis meslektaşları tarafından ikna edildi.

Cerrahpaşa Hastanesi Başhekimi  Doç.Dr. Zekayi Kutlubay meydaya yansıyan "rehin alma" haberlerine ilişkin olarak da "Bugün 12.20 civarında hastanemiz takibinde bulunan genç bir polis arkadraşımız muayeneye geliyor.

Psikiyatri servisindeki muayene sırasında hastanın durumunu çok iyi görmüyor. Hiçbir meslektaşımız ya da hemşireyi rehin alması söz konusu değildir" dedi.

Hürriyet'in haberine göre, yaşadığı psikolojik sorunlar dolayısıyla tedavi için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesine gelen polis memuru, doktora muayene olduğu sırada üzerindeki silahı başına dayadı. Bunun üzerine odadakiler dışarıya çıkarak durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, kendisini odaya kilitleyen bu kişiyi ikna etmek için çalışma başlattı.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Zekayi Kutlubay, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 12.20 sıralarında hastanenin takibinde bulunan bir polis memurunun muayene için psikiyatri servisine geldiğini söyledi.

Kutlubay, "Bugün 12.20 civarında hastanemiz takibinde bulunan genç bir polis arkadraşımız muayeneye geliyor. Psikiyatri servisindeki muayene sırasında hastanın durumunu çok iyi görmüyor. Hiçbir meslektaşımız ya da hemşireyi rehin alması söz konusu değildir. Odada yalnızdır. Gerek özel harekat polis arkadaşlar bu intihar girişiminde bulunan arkadaşı ikna etmeye çalışıyor. İnşallah sorunsuz şekilde vazgeçirmeye çalışacağız. Şuan da herhangi bir rehine krizi söz konusu değildir. Agustos ayında silah taşıyamaz diye rapor vermiştik, ona istinaden silahı alınmış. Silah kendi silahı değil; ama maalesef silahı var" dedi.

Başhekim Kutlubay, en son ağustos ayında "silah taşıyamaz" raporu verilen bu kişinin geri hizmette çalıştığını sözlerine ekledi.