Kayseri’de Çerkesler, ''TRT Çerkes’in'' açılması için yapacakları miting öncesinde, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Çerkesler, TRT Çerkes ’in açılması için yürüttükleri kampanyayı destek amacıyla miting yapacaklarını ifade ettiler.

TRT Çerkes Miting Komitesi Başkanı Balkar Selçuk, Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye Çerkesleri arasındaki hukukun yeniden tesis edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Hükümetin yürüttüğü politikalarda Çerkesler hep yok sayılmıştır. Açılım ve Demokratikleşme çalışmasından, TRT’nin yeniden yapılandırılmasına kadar birçok alanda hükümet yeni politikalar belirlemiştir. TRT ’nin 41 dünya dilini kapsayan yeniden yapılandırılmasında Çerkes halkına ve Çerkes diline yer verilmemiştir” dedi.

'' TRT’nin 24 saat Çerkesçe radyo ve televizyon programı yapmasını istiyoruz'' diyen Selçuk, “dilimizin kültürümüzün sürdürülmesini istiyoruz. Mitingimiz Kayseri Fuar alanında saat: 13.00’de başlayacak. Mitingimize tüm halkımızı davet ediyoruz”  ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet