Çerkes Dernekleri Federasyonu, tutuklu Çerkes insan hakları savunucusu Martin Koçesoko’ya (Kochesoko) adalet ve özgürlük istemiyle yeniden meydanlara çıkacak.

Koçesoko halen ev hapsinde tutulurken 3 Eylül 2020’de davası görülecek.

Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren sivil toplum örgütü “Xabze”nin başkanı Martin Koçesoko, Rusya Federasyonu tarafından kurgu bir dava ile 7 Haziran 2019 tarihinde gözaltına alınmış ve Çerkeslerin yoğun tepkileri üzerine serbest bırakılmıştı.

O tarihten bu yana ev hapsinde olan Koçesoko’nun 3 Eylül 2020’de davası görülecek.

Rusya Federasyonu’nun sivil toplum örgütlerini ve toplumsal hareketleri bastırma merkezli siyaseti sonucu 10 yıl hapis istemiyle yargılanan aktivist Koçesoko, için Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları tarafından 1 Eylül 2020’de İstanbul’da basın açıklaması yapılacak.

ÇERKESLER ADALET VE ÖZGÜRLÜK İÇİN MEYDANLARDA

Çerkes-FED, 1 Eylül 2020 saat 19.00’da Taksim’de gerçekleşecek olan basın açıklaması kapsamında, tüm Çerkesleri ve Çerkes dostlarını Martin Koçesoko’ya adalet ve özgürlük için basın açıklamasına davet ediyor.

ÇERKES AKTİVİST MARTİN KOÇESOKO

Rusya Federasyonu’na bağlı Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’nde faaliyet yürüten sivil toplum örgütü Xabze’nin başkanı Martin Koçesoko (Kochesoko), 7 Haziran 2020 tarihinde “uyuşturucu bulundurduğu” iddiası ile gözaltına alındı.

Kabardey- Balkar Cumhuriyeti’nde sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet gösteren ve insan hakları ihlallerine karşı mücadele eden Koçesoko, Rusya Federasyonu’nun asimilasyon ve baskıcı politikalarının kurbanı olan aktivistlerden sadece bir tanesi.

Kaynak: qha.com.tr