Deniz Poyraz’ın öldürülmesine ilişkin açıklama yapan Çerkes sivil toplum örgütleri, hukuksuzluğa karşı birlik çağrısında bulundu.

HDP İzmir İl Başkanlığı'na yapılan saldırıda Deniz Poyraz’ın öldürülmesiyle toplumda nefret dilinin körüklendiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bizler, aşağıda imzası olan, demokrasi ve barıştan yana Kuzey Kafkasyalılar; geçmişten düne kadar nefret ve şiddet diliyle toplumu kutuplaştıran siyasetçi ve politikacıları Deniz Poyraz’ın failleri olarak gördüğümüzü, bugün ortaya çıkan bu vahşete rağmen; toplumu hâlâ kin ve nefretle beslemeye devam edenleri kınadığımızı, nefrete, şiddete, ırkçılığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, tekçiliğe karşı koyacağımızı, sessiz kalmayacağımızı, Türkiye’nin bütün halklarıyla birlikte omuz omuza durarak ve mücadele ederek; dağlarımızı ve ovalarımızı talandan, çocuklarımızı yalandan, halkların kurumlarını ve temsilcilerini her türlü baskıya, hukuksuzluğa karşı koruyacağımızı ilan ediyoruz.

Açıklamaya imza atan kurum ve şahıslar şöyle:

Xabze Işığında Düşünce Paylaşım Platformu, Çerkes Eylem Grubu, Anti Faşist Çerkesler, Kuzey Kafkas Halkları Emek ve Demokrasi Cephesi, Almasti Çerkes Kadın Hareketi, Hatko Semanur, Belgin Koç, Kadri Ergün, Tevfik Buğakaptan, Canberk Apış, Cemal Demirok, Metin Uğurtepe, Mehmet Eren, Yaşar Yılmaz Altinbilek, Ümit Örten, Turgut Aydın, A. Seda Berzeg, A. Kadir Polat, Birgül Asena Güven, Erdoğan Yılmaz, Gül Yılmaz, Serap Canbek, Yaşar Güven, Zafer Süren, Şenay Kiğine, Nejla Okyay, Hayriye Sarı.

Ayrıca açıklamadan sonra, HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, HDP Iğdır İl Eşbaşkanları, partililer ve çok sayıda kişinin katılımıyla Deniz Poyraz için mevlüt okundu.

Kaynak: Karınca