Sosyal medya, Çerkes Ethem tartışması nedeniyle çok hararetli saatlere tanık oluyor.

Twitter'da sabah saatlerinde, '' ÇerkesEthem HainDeğildir '' başlığıyla seslerini duyurmak amacıyla bir çalışma başlattılar. Kısa sürede Türkiye gündeminde listede üst sıralara kadar yükselen bu başlık kısa zamanda Dünya gündeminde 5. sıraya kadar yerleşti. Binlerce tweet ile Çerkes Ethem meselesi sabahtan beri tartışılmaya devam ediyor ve hala bu başlık listede üst sıralarda yer alıyor.

Kampanyayı başlatanlardan, İstanbul Çerkes Derneği'nin yöneticilerinden tarihçi Murat Yalçın;

''Çerkes Ethem Olayı'nda değerlendirmede bulunan birçok tarihçi ve akademisyen, Ethem Bey'in milli mücadele dönemindeki büyük katkısını fazlasıyla takdir ediyor ve kendisine bu başarıyı iade ediyor. Ama bazı kesimler ısrarla bu konuya tarihi realite penceresinden uzak ve siyasi hırslar ile bakıyor.Cumhuriyet Dönemindeki siyasi gelişmelerden dolayı Çerkesler, Ethem Bey üzerinden sindirilmeye, devletin her kademesinde pasifize edilmeye çalışıldı.

Güney Marmara Bölgesinde yer alan Çerkes köyleri Kuvay-ı Milliye'de Ethem Bey'in yanında yer aldıkları için keyfi sürgünle karşılaştı.Çerkesler günümüze değin ilköğretim ve lise eğitimi itibariyle, hain Çerkes Ethem üzerinden ihanet imasıyla baskı altına alındı, rencide edildi.

Tarih; tarihçilere bırakılmalı, gerçekler teker teker açıklanmalı ve Çerkesleri küçük düşüren bu duruma derhal son verilmelidir.'' diyerek Çerkeslerin bu çalışmadaki amacına vurgu yaptı.

Halen tartışılmaya devam edilen bu başlık altında katılımcılar; Çerkes Ethem'e iade-i itibar yapılması, Ethem Bey'in mezarının Türkiye'ye devlet töreniyle getirilmesi, ders kitaplarında Çerkesleri rencide eden ilgili bilgilerin kaldırılması, vs vurgularında bulunuyor.

Aziz Üstel'de attığı tweetler ile bu tartışmaya katıldı: