Cerablus Askeri Meclisi Genel Komutanlığı kuruluşunu ilan etti.

Minbic'in kuzeyinde yapılan basın açıklamasını Cerablus Askeri Meclisi Genel Komutanı Abdulsettar el Cadiri okudu.

Türkiye'nin Cerablus'a dönük müdahale girişimine ilişkin ifadelerin yer aldığı açıklamada, "Suriye topraklarına ve halkına özellikle Cerablus'a yönelik düşmanca faaliyetler yürüten Türkiye'yi uyarıyoruz” denildi.

DİHA'nın haberine göre açıklamada Minbic ve kırsalının Demokratik Suriye Güçleri'nin desteğiyle IŞİD'den kurtarılmasının ardından Türkiye hükümetinin kendi güdümündeki gruplarla Cerablus'a müdahale etmek istemesine ilişkin, "Türk devleti DAIŞ çetelerinin de içinde yer aldığı büyük sayıdaki diğer çete gruplarını harekete geçirerek, onları sınır hattına konuşlandırmış durumdadır. Amaçları, Suriye'deki huzuru bozmaya yöneliktir. Son süreçte bu uygulamalar artarak yaygınlaşmış durumdadır. Anlaşmalı kirli plan ile halkımızın kazanımları yok edilmek istenmektedir" dedi.

"Türkiye'nin Halep'te, Minbic'de çocukların kafasını kesen el Kaide'ye bağlı silahlı terörist gruplara destek vererek, onların aracılığıyla bölgede pay sahibi olmak istediği" öne sürülen açıklama şu şekilde: "AKP/Türk devleti Türk MİT'inin desteği ve güdümündeki bu çete grupları aracılığıyla Cerablus'u işgal etmek istemektedir. Bunun da Türk devletinin desteklediği DAIŞ ve diğer çete grupları arasında sağlanan anlaşma sonucu hayata geçirilmeye çalışıldığı açıktır."

‘TÜRKİYE’Yİ UYARIYORUZ’

"Suriye topraklarına ve halkına özellikle Cerablus'a yönelik düşmanca faaliyetler yürüten Türkiye'yi uyarıyoruz. Hiçbir kirli uygulamanıza ve düşmanca yaklaşımınıza karşı sessiz kalmayarak her türlü düşmanca faaliyetlerinize en etkili şekilde cevap vereceğiz. Halkımızı korurken uluslararası anlaşmalara bağlı kalacağız.

“Bu topraklar kimsenin vekalet savaşının meydanı olmayacaktır. Bölgeyi savunmak, halkımıza ve toplumumuza karşı taşıdığımız ahlaki ve en meşru insani devrimci görevimizdir. Bu yüzden saldırı içindeki tüm kesimleri uyarıyor ve saldırılara cevap vereceğimizi duyuruyoruz. Türkiye'nin emrinde hareket eden silahlı grupları gerçekleştirdikleri kirli faaliyetlere son vermeleri konusunda bir kez daha uyarıyoruz."

Açıklamanın devamında,"ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin verdikleri söze uygun hareket ederek Türkiye'nin bölgeye karşı geliştirdiği müdahalelere engel olması ve Suriye halkının elde ettiği kazanımların korunmasında destek olmaları gerektiği" savunularak, "Saldırılar karşısında hiçbir zaman kayıtsız kalmayacağız" denildi.

Cerablus Askeri Meclisi, Fırat Cerablus (Cewadira) Taburu, Ehrar Cerablus ve Siqûr Cerablus taburlarının birleşimiyle kuruldu.

Kuruluş ilanında ÖSO bayrakları kullanıldı.