Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden OHAL döneminde yayımlanan kanun hükmünde kararname ile ihraç edilen “barış bildirisi” imzacısı akademisyen Dr. Cenk Yiğiter, cuma sabahı Ankara’daki evinden gözaltına alınmıştı.

Yiğiter, Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorgusu ancak pazar günü tamamlandı.

Avukatlarının dosyasını göremediği ve neden gözaltına alındığı bilinmeyen Yiğiter’e, 2015 ve 2016 yıllarında yaptığı sosyal medya paylaşımları ve Eğitim-Sen’in ihraçlarla ilgili düzenlediği eylemler soruldu.

Öte yandan Yiğiter’le birlikte gözaltına alınan öğrencileri tanıyıp tanımadığı da yöneltilen sorular arasındaydı.

EĞİTİM-SEN’DEN YİĞİTER İÇİN ÇAĞRI

Yarın adliyeye sevk edilmesi beklenen Yiğiter için Eğitim-Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesi, 12 Kasım Pazartesi günü saat 10.00’da Mülkiyeliler Birliği’nde bir basın toplantısı düzenleyecek. Eğitim Sen’in Yiğiter için yaptığı çağrı şu şekilde:

“Şubemiz yürütmesinde ve kurullarında yer almış, KHK ile Ankara Üniversitesi’nden ihraç edilmiş üyemiz Cenk Yiğiter, 9 Kasım 2018 Cuma sabahı terörle mücadele ekipleri tarafından evi basılarak gözaltına alındı ve halen gözaltında tutulmaktadır. Cenk Yiğiter’den bir suçlu yaratmaya yönelik bu tutumu protesto etmek ve serbest bırakılması çağrısı yapmak üzere 12 Kasım Pazartesi günü saat 10.00’da Mülkiyeliler Birliği’nde bir basın toplantısı düzenlenecektir. Sesimizi çoğaltmak için barıştan, hukuktan ve emekten yana olan herkesi basın toplantımıza bekliyoruz.”