Merkezi Cenevre'de bulunan sivil toplum kuruluşu Cenevre Çağrısı'ndan bir grup, Kandil Dağı'nda görüştükleri PKK yöneticilerinin örgütteki 16 yaşından küçüklerin geri gönderileceğini söylediklerini açıkladı.

Cenevre Çağrısı'ndan yapılan yazılı açıklamada PKK yöneticilerinden Bahoz Erdal ve Delal Amed ile görüşüldüğü vurgulandı.

Açıklamada, örgüt yöneticilerinin, tespit etmeleri halinde 16 yaşından küçük çocukların geri gönderileceğini, 16-18 yaş arasındakilerin ise aileleri ile görüştürüleceğini söyledikleri belirtildi.

PKK’nin, 2013 yılında 'Çocukların Silahlı Çatışmaların Etkilerinden Korunmasına Dair Taahhütname’yi imzaladığı hatırlatılan Cenevre Çağrısı'nın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"Taahhütnamenin uygulanmasının takibi ve izlenmesi, taahhütnamenin bütünleyici ayrılmaz bir parçasıdır. Cenevre Çağrısı durumu yakından izlemeye devam edecektir ve koşullar ne olursa olsun, söz konusu olan 16 yaş altındaki, çocukların ailelerine güvenli bir şekilde dönmelerini ummaktadır." (Haberler.com)