Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olan Cemil Çiçek,  Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17-25 Aralık soruşturmasına yönelik açıklamalarına yanıt verdi.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,  17-25 Aralık dosyasında kendisiyle ilgili bilgilerin doğru olduğunu belirtirken, dönemin TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in ismini vererek "Çiçek, ‘Erdoğan’ın dosyasını buna sokmayın, bu ayıptır. Onların dosyası başka, bunun dosyası başka’ dedi. Ama beni de o dosyanın içine soktular" demişti.

Halen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olan Cemil Çiçek, Bayraktar'ın açıklamalarıyla ilgili  Oda TV'den Caner Taşpınar'a konuştu. Çiçek, özetle şunları söyledi:

“Erdoğan Bayraktar’ın ne söylediği beni ilgilendirmiyor, ben hukuk ne diyorsa onu yaptım. Soruşturma önergesinde, dört bakan birlikte verilmişti. Erdoğan Bayraktar’a yönetilen suç isnadı ile diğer üçüne atfedilen suç isnadının alakası yoktu. Yani alakası olmayan birini koymuşlardı, benim de usul yönünden itirazım oldu. Üç bakan Rıza Zarrab’la alakalı gündeme geldi. Bayraktar ise farklıydı. Soruşturma önergesi verilecekse şayet, Erdoğan Bayraktar ayrı, üç bakan ayrı olacaktı. İç tüzük gereği bunu söyledim.”

 Çiçek, Bayraktar'ın sözlerinde geçen "Cemil Çiçek yalvardı onlara" ifadesiyle ilgili olarak "Yalvarma falan yok. Ben Meclis Başkanı olarak görevimi yaptım. O dönemde zaten suçluluk, suçsuzlukla ilgili değerlendirme yapma şansımız yoktu" dedi.

“Çiçek de beni sevmez, Erdoğan’ın adamı olduğum için” sözlerine ilişkin de "Aramızda bir problem yok ama haklılığını göstermek adına böyle bir şey söylemiş olabilir. ‘Beni sevmeyen biri bile beni ayrı tuttu’ mesajı vermek için olabilir. Haklılığını göstermek böyle değil, siyaset hukukuna göre yapılır. Filancayı seviyoruz, ya da sevmiyoruz diye yapılmaz, böyle bir şey yok. Bu ilkel bir durum, ben bu ilkelliği hiç yapmadım" diye konuştu.