Ankara Batıkent'te yapımı devam eden Yenimahalle Cemevi'ni yıkmak için gelen belediye ekipleri, halkın direnişi ile karşılaştı. Yıkım ekipleri, mahalleden ayrılırken, PSAKD Yenimahalle Şube Başkanı Canpolat, "Buradayız, direneceğiz" dedi.


Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yenimahalle Şubesi tarafından Batıkent'te yapımı devam eden Cemevi inşaatı hakkındaki yıkım kararı, halkın direnişi nedeniyle uygulanmadı.


Batıkent'teki Aleviler, ibadetlerini özgürce yapabilmek için 17 yıldır Cemevi mücadelesi veriyor. Yıllardır belediyelerin sözleri ile oyalanan Alevilere, son olarak Yenimahalle'nin CHP'li Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 27 Mart yerel seçimlerinden önce Cemevi sözü vermişti. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yenimahalle Şubesi'ni ziyaret eden Yaşar, derneğin yanındaki araziyi göstererek, "burada olacak" demişti.


Ancak verilen sözler tutulmayınca Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin öncülüğünde Cemevi inşaatı başladı. Belediyenin söz verdiği araziyi işgal eden halk, olası yıkıma karşı da gece-gündüz nöbete başladı.
2,5 aydır süren inşaatın sonuna gelinirken, Alevilere yıkım tebligatı ulaştı.


Yenimahalle Belediyesi'nin Cemevi'nin yıkımı için Kaymakamlığa başvurusu üzerine Kaymakamlık yıkım emrini onayladı, yıkımın bugün saat 12.00'da gerçekleştireceğini bildirdi.
Öğle saatlerinde mahalleye gelen belediyeye ait yıkım ekipleri, halkın direnişi ile karşılaştı. Çok sayıda kişi Cemevi'ni savunmak için toplanırken, belediye ekipleri yıkım kararını uygulayamadan mahalleden ayrıldı.
ETHA'ya açıklama yapan PSAKD Yenimahalle Şube Başkanı Cevahir Canpolat, "Buradayız, direneceğiz, terk etmeyeceğiz" dedi. Canpolat, Cemevi açılışının 18 Aralık'ta büyük bir konser ile yapılacağını bildirdi. (ETHA)