Alevi Kültür Dernekleri Sultangazi Şubesi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynal Odabaş, Cemevinden evine giderken silahlı saldırıya uğradı.

Akşam saatlerinde aracıyla seyir halindeyken üç araç tarafından takibe alındığını belirten Zeynal Odabaş’ın aracına çok sayıda kurşun sıkıldı. Odabaş, saldırı sonrası yolunu değiştirip E-5 karayoluna bağlanarak takipten bir süreliğine kurtuldu. Odabaş, Sefaköy Beşyol Mevkii’nde ailesiyle buluşup araç değiştirdikten sonra Florya’da tekrar saldırıya uğradı.

ALEVİLERİN CAN GÜVENLİĞİ YOK”

BirGün’e konuşan Sultangazi Cemevi Başkanı Zeynal Odabaş, “Saldırganların kim olduğunu tahmin etmek zor değil” dedi.

Odabaş, “Ülkenin durumu ortada, artık Alevilerin can güvenliği yok. Aleviler hedef tahtası halinde. Nereden, ne zaman, nasıl saldırıya uğrayacağız belli değil. Can güvenliğimiz yok” diyerek, daha önce de saldırıya uğradığını, kamera kayıtlarını dâhi alamadığını belirtti.

Şahısları çok net gördüğünü ifade eden Odabaş, “Gayrımeşru işlerle uğraşan, ürkütücü tiplerdi. Tekstil Kent’ten Beşyol’a kadar saldırı devam etti” şeklinde konuştu.

“İKRARIMIZDAN DÖNMEDEN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Saldırı hakkında Sultangazi Cemevi’nde demokratik kitle örgütlerinin de desteğiyle bir basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, “Gazi Mahallesi Alevi, Kürt ve devrimci kimlikleri ile tanınan bir mahalledir. Mahallemizde Alevi kimliğinin ibadetinin öne çıkmasını devlet de kendi kirli mücadelesi açısından engel görmektedir. Halkın Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi mücadelesine destek olması, bazı güçleri rahatsız etmiştir. Kadın, erkek Alevi yolu gereğinde birliğimizden, yolumuzdan, ikrarımızdan dönmeden mücadelemize devam edeceğiz" denildi.

Açıklamaya Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri, Hacı Bektaş Veli Alevi Anadolu Kültür Vakfı, Demokratik Alevi Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, Alevi Vakıfları Federasyonu, Gazi Cemevi, Garip Dede Dergahı, Hubyar Sultan Alevi Kültür Dernekleri, Yalıncak Sultan, Habibler Cemevi, Şah Hatayi Cemevi, Bahçelievler Hacıbektaş Veli Kültür Derneği, Okmeydanı Cemevi, Esenyurt Cemevi, Silivri Cemevi, Nurtepe Cemevi, HDP İstanbul, HDK, CHP İstanbul, ÖDP İstanbul, Halkevleri, Gezi Gazileri Dayanışma Platformu, GOP Ahmet Yesevi Cemevi, Mannheim Cemevi de destek verdi. (BirGün)