Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek, Fethullah Gülen Grubu’nun TSK ayağı ile çarpıcı iddialarda bulundu.

Abdurrahman Şimşek, “Bir öğrenciyi Kara, Hava Harp okuluna sokmak için önce bu sorulardan sorumlu imamlar soruları alıyor. Öğrencilere bu sorular birkaç gün öncesinden veriliyor. Türkiye cemaati sadece yargı ve emniyetin içine sızmış olarak görürse çok yanılır. Asıl yapılanma Genelkurmay Başkanlığı yani Ordunun içindedir” dedi.

A Haber’de Can Okanar’ın yönetimindeki “Anlatılmamış Öyküler”e Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek’in iddiaları damgasını vurdu.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarından sonra gündeme gelen Fethullah Gülen Grubuna ait paralel yapılanmalarının TSK ayağı ile çarpıcı açıklamalarda bulunan Şimşek, TSK'ya cemaatin kontrolündeki Paralel Devlet'in sızdığını ve TSK'da binbaşı ve albayların yüzde 10'nun 'Kripto Paralel'ci olduğunu savundu. İşte o iddialar:

"EMNİYET'TEKİ İMAMI ADIM ADIM TAKİP ETTİK"

17 Aralık'ta Emniyet'in imamı Osman Hilmi Özdil bütün gün evde çıkmadı. Televizyonlarda canlı yayınlarda operasyonları an be an takip ettiğine biz şahit olduk. Çünkü kendisini adım adım takip ediyorduk. Ama bu sadece emniyetin imamı. Biliyorsunuz Yargı, MİT'ten sorumlu imamı var. Onları da tespit ettik. Yakında hepsini deşifre edeceğiz. Bu imamlar kim ve ne gibi görevler yapıyor, kimlerden talimat aldıklarını, Türkiye'yi kaç bölgeye ayırdıklarını hepsini öğrendik.

"İMAMLAR TÜRKİYE'Yİ 5 BÖLGEYE BÖLMÜŞ"

Türkiye'yi 5 bölgeye ayırmışlar. Her bölgeye bağlı iller var. Bu illere bağlı bulunan imamlar vardır. Bu imamların altında başka imamlar vardır. Farklı görev alanları olanları da biliyoruz. Bunlara genelde 'Abi' ve 'İmam' deniliyor. Genelkurmay'ın içerisinde yapılandıklarını görüyoruz. Bunu ileriki haberlerimizde yazı dizisinde açıklayacağız. Ben bunların büyük bir tehlike olduğunu buradan gördüm. Türkiye burada hep yargı ve emniyet ayağına bakıyor.

"TSK'YA DA SIZMIŞLAR"

Ama şunu görüyoruz ki Genelkurmay Başkanlığı, Harp Akademileri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda inanılmaz bir içeriye sızma olduğunu görüyoruz. Soruların ta öğrencilik yıllarında nasıl çalındığını, Fen Liselerine nasıl girildiğini, soruları çalan ekibin nasıl dağıtma yönetimine dair birçok şey öğrendik. Bir öğrenciyi Kara, Hava Harp okuluna sokmak için önce bu sorulardan sorumlu imamlar soruları alıyor. Öğrencilere bu sorular birkaç gün öncesinden veriliyor. Türkiye cemaati sadece yargı ve emniyetin içine sızmış olarak görürse çok yanılır. Asıl yapılanma Genelkurmay Başkanlığı yani Ordunun içindedir. Genelkurmay'da şu anda haber kaynağımın verdiği bilgiye göre albaylar düzeyinde yüzde 10 oranında bir içeriye sızma var. En büyük tehlike ise şu anda binbaşı rütbesinde olanlarda. (Milliyet)