Cem Yılmaz, Twitter'da, kıyafetlerini ve saçını-sakalını beğenmediği TÜBİTAK ödüllü öğretmeni azarlayan Yalova Valisi'ne tepki gösterdi.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun geçtiğimiz hafta incelemelerde bulunmak için gittiği Termal Fen Lisesi’nde, dershanede kıyafetlerini ve saç-sakalını beğenmediği için azarlayarak sınıftan öğretmen Halil Serkan Öz için dün akşam "Saygı Yürüyüşü" düzenlendi ve Vali'nin tavrı protesto edildi. Öz, bu yürüyüşü sırasında kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Cem Yılmaz da Twitter'da Vali'ye tepki gösterdi. ''Mevki ile adam ezmek, kalbini ölesiye kırmak. Yazık oldu gitti öğretmencik. Daha buyuk mevkilere gelesin Vali bey'' diyen Cem Yılmaz'ın attığı tweetleri şöyle:




NE OLMUŞTU?

Yalova valisi Selim Cebiroğlu, geçen hafta Yalova Fen Lisesi’ni ziyareti sırasında kamuda başörtüsü serbestisinin ardından Eğitim-Sen’in kılık-kıyafet yönetmeliğinin değişmesi için aldığı eylem kararı doğrultusunda okula serbest kıyafetle gelen matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’e önce hakaret yağdırmış, ardından sınıftan kovmuştu.

Bunun üzerine sendika üyeleri ‘Öğretmene Saygı Yürüyüşü‘ düzenleyerek Vali Cebiroğlu’nu protesto etti. Ancak Öz yürüyüş sırasında rahatsızlanınca hemen hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Öz, ambulansla Bursa’ya sevk edildi. Yolculuk srasında ambulansta iki kez duran kalbi çalıştırıldığı belirtilen Öz, hastaneye yetiştirilemeyerek yaşamını yitirdi.