Star Gazetesi köşe yazarı Cem Küçük, Diken  yazarı  Levent Gültekin ile ilgili yazdığı yazılarda Gültekin'e hakaret ettiği için yargılanacak.

Levent Gültekin ve avukatı Çağrı Çetin'in başvurusu üzerine bir süre önce savcılıkta ifadesi alınan Cem Küçük ile ilgili olarak Türk Ceza Kanununun 125/1, 2, 4, 43/1; 125/1, 2, 4 ve 53. Maddeleri gereğince cezalandırılması talebi ile dava açıldı.

Cumhuriyet Savcısı Adnan Özcan'ın hazırladığı iddianame Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İddianamede; Cem Küçük'ün yazılarında Levent Gültekin'e hakaret ettiği satırlar şöyle sıralandı:

- 7 Eylül 2015 tarihli Star Gazetesinde ve internet sitesinde yayınlanan, "İki Sahtekarın Portresi" başlıklı yazı içeriğinde geçen,  "... hırsız ve sahtekar olarak bildiği Levent Gültekin'dir. ... Levent Gültekin belgeli bir hırsızdır ..." şeklindeki ifadeler;

- 8 Temmuz 2015 tarihli "Tuhaf İlişkiler Ağı ve Demokratlık" başlıklı yazısında "... nasıl yalancı, nasıl düzenbaz ..." şeklindeki ifadeler;

- 10 Temmuz 2015 tarihli "Tuhaf İlişkiler Ağına Dair Sorular" başlıklı yazısında "... herkesin hırsız diye andığı Levent Gültekin de ... hırsız ve alçak bir adam diyorlardı. Gültekin'in yaptığı hırsızlıkları ... Levent Gültekin adlı hırsız ve aşağılık dediğiniz ... Gültekin'in hırsızlıklarını ..." şeklindeki ifadeler;

- 13 Temmuz 2015 tarihli "Cevap Bulması Gereken Sorular Var..." başlıklı yazısında "... Bunlar ise hırsız diye andıkları Levent Gültekin'in ..." şeklindeki ifadeler.

İFADESİNDE HAKARET ETMEDİM DEDİ

Şüpheli Cem Küçük savcıda alınan ifadesinde, hakaret suçu işlediği iddiası ile şikayete konu olan cümleler için yazıları kendisinin yazdığını ancak hakaret etmediğini ileri sürdü.

Cem Küçük iddianameye de yansıyan savunmasıda şunları söyledi:

"Ben Star Gazetesinde köşe yazıları yazmaktayım. Şikayete konu 08/07/2015, 10/07/2015 ve 13/07/2015 tarihli gazetelerde yayınlanan "Tuhaf İlişkiler Ağı ve Demokratlık", "Tuhaf İlişkiler Ağına Dair Sorular" ve "Cevap Bulması Gereken Sorular Var..." başlıklı köşe yazılarını ben kaleme aldım.

Söz konusu yazılarımda müştekiye yönelik direk kendisini hedef alıp hakaret içeren bir söz ve cümle sarfetmedim.

Daha önce kendisi kendimize yakın bir dünya görüşü paylaşıyordu ve bununla ilgili çeşitli gazetelerde de çalışmıştı ancak bir süre sonra farklı yönlere gidince kendisini eylemlerine yönelik eleştiri kapsamında yazılar kaleme aldım. Basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilerek..."

Cumhuriyet Savcısı Adnan Özcan, Levent Gültekin ve avukatı Çağrı Çetin'in şikayeti üzerine yaptığı soruşturma sonrasında iddianamede şunları kaydetti: 

"... Şüphelinin bu şekilde müsnet suçu işlediği iddia, müşteki vekillerinin dilekçeleri, şüphelinin ifadesi, yazılı savunmaları ve ekleri, ilgili yazıların çıktıları ve tüm soruşturma evrakı kapsamından anlaşılmakla; Şüphelinin mahkemenizde yargılamasının yapılarak eylemine uyan; T.C.K.nun 125/1, 2, 4, 43/1; 125/1, 2, 4; 53. Maddeleri gereğince CEZALANDIRILMASINA karar verilmesi, kamu adına iddia ve talep olunur."

3 AYDAN 2 YIL 4 AY'A KADAR HAPİS CEZASI

Cem Küçük'ün Levent Gültekin'e yönelik söz konusu yazıları hakaret işlemek amacı ile yazdığı mahkeme tarafından onarısa 3 aydan 2 yıl'a kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.

Küçük'ün söz konusu suçu basın yayın yoluyla işlediği göz önüne alındığında mahkeme cezayı altıda biri oranında arttırıp cezaya 4 ay daha ekleyebilecek.

Bu durumda Cem Küçük'ün 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılması söz konusu olacak.