Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CNN TÜRK'te katıldığı "Günlük" programında Saynur Tezel'in konuğu oldu. Programda konuşan Çelik, açlık grevleri ve idam tartışmaları ile ilgili de açıklamalar yaptı.

"BİZİM MÜDAHALEMİZ 'HAYATA DÖNÜŞ'TEKİ GİBİ OLMAZ"

Açlık grevlerine dair konuşan Çelik, "Sağlık bakanlığı elinden geleni yapıyor. Birisi alnına silahı dayamış, 'ben kendimi öldürmek istiyorum' diyor. Bu durumda en son çare elindeki silahı almaktır. Bizim müdahalemiz 'Hayata Dönüş'teki gibi olmaz tabi," dedi.

'BU SAATTEN SONRA İSTESENİZ DE ÖCALAN'I ASAMAZSINIZ'

Çelik, idam tartışmalarına da değinerek, toplumda 'katilleri neden besliyorsunuz?' gibi bir hissiyat olduğunu söyledi ve Başbakanın idam konusundaki söylemleriyle aslında kamuoyunun nabzını tuttuğunu öne sürdü.

Çelik, idam tartışmalarıyla ilgili de şu açıklamalarda bulundu:

"İdam cezasını şu anda getirseniz bile Abdullah Öcalan'ın cezası kesinleşmiş, ağırlaştırılmış, müebbet hapis olarak uluslararası hukuk da tüketilerek bağlanmış bir cezadır. Bu saatten sonra da isteseniz de Abdullah Öcalan'ı asamazsınız."

'ÖCALAN'A MAHSUS BİR AF KAMU VİCDANINI RENCİDE EDER, ADALET DUYGUSUNU YOK EDER'

Öcalan'a mahsus bir affın kamuoyu vicdanını rencide edeceğini iddia eden Çelik, bu durumun adalet duygusunu da yok edeceğini öne sürdü. Çelik AKP'nin gündeminde de böyle bir konunun olmadığını belirtti. (BA)