Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’ne yönelik saldırıda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan kadın öğrenci, saldırıyı, gözaltına alınışıyla başlayan polis şiddeti ve tacizini anlattı.

Polislerin kendisini yere attıktan sonra birinin ayağıyla kafasına bastırdığını söyleyen öğrenci, “Ben canımın acısıyla bağırırken bir çevik başıma gelerek ‘Böyle bağırtırız işte, zevk alıyor musun’ diyerek taciz etti” dedi.

Gazete Karınca’dan Bekir Avcı’ya konuşan öğrenci, 30 kişilik saldırgan gruptan yalnızca 6 kişinin gözaltına alındığını saldırının mağduru olan öğrencilere ise toplu şekilde gözaltı yapıldığını belirterek “Polisten ve okul yönetiminden şikayetçiyim” dedi.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde ‘oruç tutmadıkları’ gerekçesi ile saldırıya uğramalarına rağmen gözaltına alınan 33 öğrenci savcılık tarafından serbest bırakıldıktan sonra yaşadıklarını anlattılar.

Gözaltına alınıp serbest bırakılan üniversite öğrencilerinden biri ise gözaltına alınış anıyla başlayan ve gözaltında süren polis şiddeti ve tacizini tek tek anlattı.

Yaşadıklarını Twitter hesabından da paylaşan “venceremos“‏ isimli kullanıcı, kampüste çıkan çatışmanın ardından gözaltına alındığını belirterek “Geceyi, hakkımda somut suçlama olmamasına rağmen içerde geçirdim” dedi.

Kendisine isnat edilen suçun ‘kasten yaralama’ olduğunu belirten kadın öğrenci eline ‘bir tek taş bile almadığını’ belirterek “Hatta çatışmayı kampüsün üst tarafından tedirginlikle izlemekle kaldım” ifadelerini kullandı.

Kampüse gelen polislerin kendisini hedef göstererek gözaltına aldığını söyleyen öğrenci, gözaltı anı ve sonrasında maruz kaldığı şiddeti ve cinsel saldırıyı ise şöyle anlattı:

Olayla hiçbir bağlantım olmamasına rağmen üzerime saldırdılar. Bunu açıklamaya çalıştığım için en az beş polis üzerime çullanıp darp etti.

Yere yatırdıktan sonra biri ayağıyla kafama bastırdı. Diğerleri beni yerde tekmeledi. 19 yaşındayım. Bunları hak edecek hiçbir şey yapmadım

Ben canımın acısıyla bağırırken bir çevik başıma gelerek “Böyle bağırtırız işte, zevk alıyo musun” diyerek taciz etti.

Yapılan işkence ve tacize karşı duran etraftaki üniversitelileri de gözaltına aldılar. Kelepçe takıp gözaltı aracına aldılar.

Gözaltına alınırken darp edilen ve tacize uğrayan kadın öğrenci, olaylarla alakası olmayan ve saldırının mağduru olan öğrencilerin gözaltına alındığını ancak saldırıyı düzenleyen 30 kişilik gruptan yalnızca 6 kişinin gözaltına alındığını belirterek duruma tepki gösterdi.

Kendisini darp eden, haksız yere gözaltına alan, tacizde bulunan, saldırı başladıktan 40 dakika sonra gelen emniyet mensuplarından şikayetçi olduğunu belirten kadın öğrenci, “Okulda iki gündür faşist saldırı gerçekleşmesine rağmen hiçbir güvenlik tedbiri almayan okul yönetiminden şikayetçiyim” diyor.

Saldırganların yanı sıra polis şiddetine de maruz kalan öğrenci “Yüzlerinde maskeyle fakültelere ve öğrencilere taş, soda şişesi, sallama, pala, mınçıka gibi aletlerle saldıran faşist çeteden de şikayetçiyim” diye belirtiyor.