Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde bir öğrenci kampüsün çıkış kapısında bıçaklandı. Kampüsün Eğitim Bilimleri Fakültesi kapısından çıkış yaptığı sırada iki kişinin saldırısına uğrayan ve omzu kırılan öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yaşananların ardından açıklama yapan Mülkiyeliler Birliği Başkanı Dinçer Demirkent, “Cebeci Kampüsü’nden çıkarken bir Mülkiye öğrencisi Ankara Üniversitesi yönetimi tarafından kollanan, daha önceki şiddet eylemlerine defalarca göz yumulan, kampüsü kılıç hakkı olarak ilan eden ülkücü grup tarafından bıçaklandı bugün. Bu şiddetin sorumlusu bellidir, hesap vermelidir” dedi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin (Mülkiye) 160’ıncı kuruluş yılı nedeniyle 19 Kasım’da düzenlediği “Türkiye’nin Modernleşme Süreci ve Mekteb-i Mülkiye” başlıklı sempozyuma öğrenciler alınmamış, özel güvenlik tarafından coplanmıştı.

Özel güvenliğin coplu saldırısının ardından arka bahçede toplanan ve kendilerini ülkücü olarak adlandıran bir grup, öğrencilere saldırıp tehdit etmişti. Mülkiyeliler Birliği ve öğrencilerin avukatları suç duyurusunda bulunmuştu. 

Kaynak: Gazete Duvar