Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan vatandaşları kaçak çaydan vazgeçirerek Türk çayına alıştıracağız.” dedi.

Türkiye’de 50-60 bin ton civarında çayın kaçak olarak tüketildiğini savunan Sütlüoğlu, “Kaçak çayda bir damak alışkanlığı var. Ağırlıklı olarak Sri Lanka’da üretilen Seylan çayı kullanılıyor. Damak tadı farklı olduğu için alışan insanlar kolay vazgeçemiyorlar. Güneydoğu Bölgesi ağırlıklı olarak bu çayı tüketiyor. Özellikle bölgenin yerel medyası ve kanaat önderleri aracılığıyla etkin çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Türk çayı içireceğiz. Hedefimiz budur.” dedi.

Sütlüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Dış pazarlardaki sabırlı ve uzun vadeli çalışmalarımızı Güneydoğu’da da yapacağız. Herkes kafasına göre çay dikemez. Devlet izin vermedikten sonra vatandaşın çay dikmesi söz konusu değil. Yeni çıkan Bakanlar Kurulu kararnamesi ile kaçak çaylıklarda tespit edilip ruhsata bağlanacak. Kaçak çay olmasa, bizim üretimimiz ancak tüketimi karşılar.” (imctv, Özgür Gündem)