Rize’nin Çayeli ilçesinde dün meydana gelen yağış sele ve heyelanlara neden oldu. Çayeli ilçesinde debisi yükselen Şairler Deresi taştı. Heyelanda iki kişi vefat etti.

İnceleme için bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iki kişinin hastanede tedavi gördüğünü açıkladı.

Soylu, “Yaklaşık 12 köy yoluna ulaşılamıyordu ve 3 vatandaşımızın orada mahsur kaldığı konusunda bir bilgimiz vardı, 1 vatandaşımız da kayıptı. Kayıp olan Ali Uzun amcamız, tam da heyelanın geldiği bölgede maalesef kaybettik. Allah rahmet eylesin ve yine o evde mahsur kalan 3 kişiden birisi olan ve ayağı kırık olan Havva Tüysüz teyzemiz de hastaneye getirildi ama maalesef o da hastanede hayatını kaybetti” diye konuştu.

‘YAĞMURUN MİKTARI 263 KİLOGRAM’

Bölgedeki yağışık miktarıyla ilgili konuşan Soylu, “Hakikaten bölgede son zamanlarda en yoğun yağış olarak değerlendirilebilir. Geçen hafta Trabzon’da olmuştu, 60-65 kilogram yağmıştı. Oysa bu hafta burada yağan yağmurun miktarı 262-263 kilogram. Yani geçen haftanın neredeyse 4-4,5 katı bir yağmur yağdı ve belli bir zaman dilimine de yoğunlaştığı için hem yukarıdan dağlardan rüsubatın, toprağın gelmesi, aynı zamanda da derelerin taşmasına sebebiyet teşkil etti” dedi.

Şu anda ulaşımı kapalı olan ama herhangi bir ölüm tespit edilemeyen 6 köyün olduğunu belirten Soylu, sel ve heyelanların iki ayrı vadide gerçekleştiğini açıkladı.