Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma etkinlikleri kapsamında 18 Mart sabahı saat 05.50’de Merkez Cami’de gerçekleştirilen “Sabah Namazı Buluşması ve Dua Programına” tüm öğrenci ve öğretmenlerin katılımının sağlanmasını istedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise Müftülüğün talebi üzerine tüm okullara bu yazıyla göndererek gereğinin yapılmasını istedi.

Eğitim Sen konu üzerine bir açıklama yayınlayarak yaşanan olayın AKP'nin tek tip toplum inşa etme gayesiyle elindeki tüm imkanları hak, hukuk dinlemeden sonuna kadar kullandığını gösterdiğini ifade etti.

Eğitim Sen'in açıklaması şöyle:

"AKP tek tip toplum yaratma çabasında küçücük çocukları kendi siyasi hesaplarının içine çekmekte, onların pedagojik gelişimlerini gözetmeksizin, iradeleri üzerinde baskı kurarak, zorla bir ibadethaneye göndermektedir. Üstelik bu programa katılmak istemeyenler de karşılaşabilecekleri ayrımcı ve baskıcı uygulamaları peşinen göze almak durumunda kalmaktadır. Ülkemizde bunun adına da demokrasi denmektedir.

Eğitim Sen olarak belirtmek isteriz ki, demokrasilerde hiç kimse, üstelik devlet zoruyla, ibadet etmeye ya da bir ibadethaneye gitmeye zorlanamaz! Hiç kimse inancını açıklamak zorunda bırakılamaz. Hiçbir kamu emekçisi, talimatla herhangi bir ibadethanedeki herhangi bir programa katılmak zorunda bırakılamaz. İnsanlar inançlarını hukuk sınırları içerisinde kendi özgür iradeleriyle yaşarlar. Bu nedenledir ki devlet zoruyla ibadethaneye gidilmesinin sağlanmak istenmesi, kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin de yok sayılması anlamına gelmekte, dinin siyasetin emrine sunulduğunun en açık ifadesini oluşturmaktadır.

Topluma baktığında kendisine itaat etmesi gereken yığınlar görenlere hatırlatmak isteriz ki, sendikamız var olduğu müddetçe çocuklarımızın din sömürüsüne alet yapılmasına, emekçilerin, öğrencilerin haklarının yok sayılmasına ve siyasi çıkarlarınız uğruna hukuku yok saymanıza tüm gücümüzle karşı koyacağız."

(Kaynak: Evrensel)