Yalova'da biber gazı nedeniyle ölen Çayan Birben davasında mahkeme, dosyayı "silahla ölüme sebebiyet vermek" suçlamasıyla Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Yalova'da geçen yıl kavganın ortasında kalan ve polisin sıktığı biber gazı nedeniyle komaya girerek kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren astım ve panik atak hastası 31 yaşındaki Çayan Birben'in ölümünde, 4 polis memuru hakkındaki dosyanın, "silahla kasten yaralama sonucunda ölüme sebebiyet vermek" suçlamasıyla Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesi, Birben ailesini mutlu etti.

Rize'de eşi Yücel ve kızı Özge ile birlikte yaşayan baba Ahmet Birben, dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesi nedeniyle mutlu olduklarını söyledi. Dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin' in "Biber gazı doğaldır" sözünü hatırlatan Birben, şöyle konuştu:

"Madem bu doğaldır o zaman niye tıraştan sonra parfüm yerine kendine sıkmıyor? Biber gazı için hala 'doğaldır' diyorlar. İdris Naim Şahin'i görevden aldılar, daha beteri geldi. Bu ülkeyi nasıl yönetiyorlar anlamıyorum. Bu devran bir gün dönecek, herkes hesap verecek. Bizim ömrümüz yeterse biz de görürüz ve seviniriz. Benim bir oğlum vardı, öldü. Ben istiyorum ki Allah başta olanlara da böyle evlat acısı versin."

"BAŞKA GENÇLER ÖLMESİN, YAZIKTIR, GÜNAHTIR"

Her gün ağladığını ve acılarının devam ettiğini anlatan anne Yücel Birben ise şunları söyledi:

"Oğlumun odasını donatmış, gelecek diye bekliyorum. Başka oğlum yok, tek oğlumdu. Yola çıktığımda yolda yürüyenlere, 'Oğluma benziyor mu?' diye bakıyorum. Bir gün oğlumun hakkı ortaya çıkarsa mezarına gidip, 'Oğlum, hakkın bulundu' diye anlatacağım. Benim oğlumun mezarının üzerinde otlar bitti, Adli Tıp kararı yeni çıktı. İnşallah sorumlulardan bir gün hesap sorulur, ben de oğlumun mutlu olduğunu görürüm. Tek dileğim oğlumun hakkının ortaya çıkarılmasıdır. Benim oğlum biber gazından öldü. Başka gençler ölmesin. Yazıktır, günahtır."

ELBİSELERİ DOLABINDA, FOTOĞRAFI YATAĞINDA

Birben ailesi 27 Mayıs 2012 tarihinde ölümünden sonra da oğullarının odasını hiç bozmadı, sadece yatağının üzerine fotoğrafını yerleştirdi. Dolabında elbiseleri ütülü halde asılı bulunan Çayan Birben'in fotoğrafları da duvarlara asıldı.

Aile, Çayan Birben'in odasının yaşadıkları sürece bu şekilde kalmasını kararlaştırdıklarını dile getirdi. (CNNTÜRK)