Çatışma ve saldırıların artmasıyla eş zamanlı olarak gözaltı operasyonları da hız kazandı. Bugün yapılan operasyonlarda en az 28 kişi gözaltına alındı. Elazığ, Muş, Adana ve Diyarbakır'daki operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında Varto Halk Meclisi Eşbaşkanı Mustafa Doğan da var.

ELAZIĞ: 10 GÖZALTI

HDP Elazığ İl Örgütü ve Elazığ KJA’ya üye kadınlar, AKP’nin savaş politikasını Elazığ Devlet Hastanesi’nden Elazığ Otagarı’na kadar yürüyüş ile protesto etmek istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polisi protesto eden kadınlar 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Eylemin ardından basına kısa bir açıklama yapan KJA üyesi Zeynep Gedik, savaş politikasının kadın vücudu üzerinden yürütüldüğünü ve savaşa derhal son verilmesi gerektiğini söyledi.

Gedik’in açıklamasının ardında8n dağılmak üzere olan gruba polis, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahalenin ardından 10’un üzerinde kadın gözaltına alınarak Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

VARTO: 1 GÖZALTI

Muş Varto’da, Kent Meclis Eşbaşkanı Mustafa Doğan polisler tarafından çarşı merkezinde gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Doğan, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

ERGANİ: 8 GÖZALTI

Ergani’de yapılan ev baskınlarında aralarında belediye meclis üyesi ve KURDÎ-DER yöneticisinin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde sabaha karşı Kemaliye, Kemertaş, Sanayi, İstasyon, Adnan Menderes, Kıner ve Uzunağaç mahallelerinde birçok eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Özel hareket timlerinin katılımı ile düzenlenen baskınlarında birçok evin kapısını kıran polisin, ev sakinlerine hakaretler yağdırdığı belirtildi.

Yapılan baskınlarında, KURDİ-DER İlçe Eşbaşkanı Mehmet Taşkesen, Ergani Belediye Meclis Üyesi Necmi Şahin ile Engin Sönmez, Mehmet Çakmak, Mehmet Sümer ve isimleri öğrenilemeyen 3 yurttaş gözaltına alındı.

LİCE: 2 GÖZALTI 2 YARALI

Diyarbakır Lice’de sabah saatlerinde evlere baskın düzenleyen özel hareket polisleri işkenceyi evlere taşıdı. Karahasan ve Kürtük mahallelerine etrafa rast gele ateş açarak giren polisler, Bekir Söğüt ve

Bayram Özkan isimli gençleri gözaltına alırken, Söğüt’ün annesinin kafasını demir kapılara vurdu, abisinin ise kafasını ve kolunu kırdı.

ADANA: 7 GÖZALTI

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçe Mahallesinde yapılan eş zamanlı ev baskınlarında haklarında ihbar olduğu gerekçesi ile F.B (15), Nazmi Polat, Umut Çelik, Emrah Yağız, Serhat Altürk, Serhat Yıldır ve Zinar Aykal gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrollerinden geçtikten sonra F.B çocuk şubeye götürülürken, diğer 6 kişi ise emniyete götürüldü. (İMC)