Gezi Parkı Direnişi nedeniyle 3 gün önce gözaltına alınan Çarşı grubu üyelerinden sadece Halil İbrahim Erol ve İbrahim Halilullah Turan silah ve mermi bulundurmak iddiasıyla tutuklandı. Adliyeye sevk edilen diğer 3 grup üyesi ise kefaletle serbest bırakıldı. Grup üyelerine örgüt suçlaması yöneltilmedi.

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili gözaltına alınan aralarında Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'nın liderlerinin de bulunduğu 20 şüpheli Ergenekon savcısı Muammer Akkaş tarafından sorgulandı.

Şüphelilere emniyette ve savcılıkta Gezi Parkı olaylarına ilişkin sorular yöneltildi. Bunun ardından Çarşı grubu liderlerinin de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Bu kişilerden Halil İbrahim Erol ve İbrahim Halilullah Turan tutuklandı. Diğer 3 kişi ise 50'şer bin TL kefaret, yurt dışına çıkış yasağı ve adlı kontrol kaydıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan 15 kişiden 7'sine savcılık adli kontrol tedbiri uygulanmasını istemişti. Bu 7 kişi hakkında da mahkeme haftada bir gün, çarşamba günleri karakola giderek imza atmalarına karar verdi.

"OLAYLARA KATILMAK İÇİN 25 BİN TL ALDINIZ MI?"

Bir telefon tapesinde iki şüphelinin kendi arasında yaptığı konuşmada, 'Gezi eylemlerine dahil olmak karşılığında B.E, 25 bin tl aldı' sözleri Çarşı'nın liderlerinden B.E, C.Y ve E.Ö'ye sorulduğu şüphelilerin "Söz konusu konuşmadan haberleri olmadığını, eylemler için kimseden herhangi bir para almadıklarını" söylediği öğrenildi.

"GAZ MASKESİ VE KASK TEMİNİNİ KİM SAĞLADI?"

Çarşı grubunun söz konusu eylemlerde kamu malına zarar verdiğini belirten savcılık, "Söz konusu olaylara katılanlara gaz maskesi ve kask temini sağladınız mı? Bu tür malzemeleri göstericilere kim sağladı?" şeklinde de soru yöneltildiği ifade edildi. Sorgulananların, eylemlere katılanlara herhangi bir malzeme temin etmediklerini belirttiği öğrenildi.

SATILIK TOMA İLANI SORULDU

Şüphelilere 'Bazı internet sitelerinde yayınlanan satılık TOMA ilanı' da sorulduğu vurgulandı. Savcılık 'Bazı internet sitelerinde gerçek olmayan bir şekilde satılık TOMA ilanı yer almıştır. Böyle bir TOMA ele geçirilmediği halde bu ilanın sitelere verilme nedeni nedir?" diye sorulduğu, şüphelilerin ise ilanla ilgili bilgilerinin olmadığını belirttiği kaydedildi.

Emniyet ve savcılık sorgusunda şüphelilerin Beşiktaş'ta bulunan Başbakan Çalışma Ofisi'ni basmaya çalışmakla suçlandığı öğrenildi.

"BAŞBAKANLIK OFİSİNİ BASACAĞIZ..."

Soruşturma kapsamında bazı görüşmelerin tespit edildiği ve bu görüşmelerde 'Bugün Başbakanlık ofisini basacağız' yönünde sözler olduğu ifade edildi. Emniyet ve savcılık sorguda, "Çarşı grubunun öncülük ettiği olaylarda Beşiktaş ilçesinde bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi'nin basılmaya çalışıldığı tespit edildi.

Bu eylemin neden ve kimler tarafından gerçekleştirmek istendiği konusunda bilgi veriniz?" sorusu yöneltildiği şüphelilerin ise bu soru üzerine konu hakkında bilgi ve duyumlarının olmadığını belirttiği öğrenildi. (F5haber)