Gezi Parkı olaylarında ‘hükümeti yıkmaya teşebbüs’le suçlanan Beşiktaş'ın taraftar grubu 'Çarşı' üyesi 35 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün görülüyor. Çarşı'ya destek için adliyeye gelenler arasında CHP'li vekiller ile Berkin Elvan'ın anne ve babası da var.

Adliyenin 25 kişilik en küçük salonunda yapılan duruşma yer yetersizliğinden bir türlü başlayamayınca avukatlar daha büyük salon talebinde bulundu. Mahkeme avukatların talebini kabul etti. Duruşma daha büyük salona alındı. 

Gezi Parkı olaylarına ilişkin Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı üyesi 35 tutuksuz sanık hakkında "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan açılan davanın ilk duruşması bugün yapılıyor.

Dava öncesi Çarşı'ya destek için taraftarlar, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı.  İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 35 tutuksuz sanık hazır bulundu.

Duruşmaya CHP'li milletvekilleri İlhan Cihaner, Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal, Umut Oran, Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, CHP eski İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Ressam Bedri Baykam ve çok sayıda Beşiktaş taraftarı duruşmaya izleyici olarak hazır bulundu. Sanıkların savunmak için İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu 100 avukat duruşmaya katıldı.