Gezi Parkı olaylarına ilişkin Beşiktaş’ın muhalif taraftar grubu ‘Çarşı’ üyesi 35 kişi hakkında “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan açılan davanın ilk duruşması yarın görülecek.

35 ŞÜPHELİYİ 100’E YAKIN AVUKAT SAVUNACAK

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sabah saat 09.30’da başlayacak duruşmada iddianamede sanık olarak yer alan 35 kişinin ve 100’e yakın avukatın davaya katılması bekleniyor.

‘AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET’ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adem Meral tarafından hazırlanan 38 sayfalık iddianamede, 35 şüpheli dışında, 9 polis de “şikayetçi” sıfatıyla yer alıyor.

35 şüpheli hakkında, “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Ayrıca, yine şüpheliler hakkında ayrı ayrı, “Örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” gibi çeşitli suçlardan 2 yıldan 50 yıla kadar değişen hapis cezaları talep ediliyor.