Esra Elönü'nün Ülke TV'de sunduğu "Arafta Sorular" programına konuk olan yazar Sevda Noyan, AKP tarafından ısrarla gündeme getirilen darbe tartışmaları üzerinden 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin konuştu.  Noyan, "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk... Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın; bizim aile 50 kişiyi götürür. Bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 (kişi) var, benim listem hazır."

Programın sunucusu Esra Elönü ise, Noyan’a “Ayak az kalır bence, 4 ayaklarını denk alsınlar” sözleriyle destek verdi.

TWİTTER'DA BİR KEZ DAHA SAVUNDU

Noyan, sözlerinin sosyal medyada tepki toplaması üzerine ise hesabından şunları söyledi: “Evet açık ve net söylüyorum. Hiç birinizden korkmuyorum hain zombiler. Şayet bir kez daha bu ülkede darbe yapmaya kalkarsanız sonunuz hiç iyi olmayacak bunu çok iyi bilin. Yaptığınız hakaretleri attığınız iftiraları size iade ediyorum. Bilin ki hiç etkilenmiyorum. Hain zombiler. Konuşmam niye size dokundu tekrar darbe yapmayı mı planlıyorsunuz? Bu sefer kaçacak delik bulamazsınız. Sahte hesaplarla istediğiniz kadar saldırın, hiç etkilenmem. Alışkınız sizin iftiralarınıza. Liderim Recep Tayyip Erdoğan. Sonuna kadar onun yanındayım.”

Twitter ise Noyan’ın sözlerine dair şu tepkiler yer aldı:

“*Sevda Noyan isimli bu kadın 15 Temmuz'da istediğini yapamadığını, oturduğu sitedeki insanları fişlediğini, ölüm listesi hazırladığını ve gerek duyarsa ailesinin en az 50 kişiyi öldüreceğini söylüyor. Üstelik tüm bunları gülerek söylüyor!

*Silahsız insanlardan terör örgütü kuran savcılara açık suç duyurusu .Sevda Noyan isimli bu bayan ellerinde 50 kişilik ölüm listesinin ve bu kişileri öldürmek için maddi donanımlarının olduğunu söylüyor. (@adaletbakanlığı, @istanbulbaro)

* Ailesinin elinde 50 kişiyi öldürmeye yetecek kadar silah ve mühimmat varmış. Üç beş tane daha komşuyu gözüne kestirmiş ters bir durumda öldürürüm diye. Hareket geçecek savcı aramıyoruz tabiki. Komşuları bu caniye karşı dikkatli olsun ama.

*Şu Sevda Noyan denen yandaşın söylediklerini muhalif biri söyleseydi canlı yayında gözaltına alınıp çoktan Sulh Ceza Hakiminin önünde olurdu!” (Mezopotamya Ajansı)