Ankara’da en az  97 yurttaşın yaşamını yitirdiği  saldırıyı gerçekleştiren iki canlı bombadan biri olduğu iddia edilen  Ömer Deniz Dündar’ın, adı canlı bomba listesinde bulunan ikiz kardeşi Mahmut Gazi’nin Suriye’de YPG’nin  elinde olduğu ortaya çıktı.

Diken'de yer alan habere göre, Adıyamanlı olan ve ‘Dokumacılar’ olarak adlandırılan grubun üyeleri arasında yer alan Ömer Deniz Dündar, beraberinde ikiz kardeşi Mahmut Gazi ile birlikte yasa dışı yollarla Suriye’ye geçti ve burada IŞİD saflarına katıldı.

Tamamının Türkiyeli ve Adıyamanlı gençlerin yoğun olduğu olduğu ‘Dokumacılar’a Suriye’de, ‘Konsantin Taburu’ adı verildi. Türkiyeli gençlerden oluşan bu tabur, IŞİD’in üssü konumundaki Rakka ve geçen haziran ayına kadar denetiminde tuttuğu Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Telabyad ilçesinde askeri ve bomba eğitimi aldı.

Ömer Deniz Dündar’ın ikiz kardeşi olan Mahmut Gazi’nin de bulunduğu Telabyad’ı, geçen Haziran ayında YPG ve Özgür Suriye Ordusu’nun bir kolu olan Burkan El Fırat grubu IŞİD’in elinden almıştı. Bu gelişme sonrası Telabyad’ın denetimini kaybeden birçok IŞID üyesi, IŞİD’in üssü konumundaki Rakka’ya gitti.

Kontrolü sağlayan YPG’liler ise ilçede yaptığı aramalar sırasında Mahmut Gazi Dündar’ı ele geçirdi ve IŞİD militanı olduğunu saptayınca tutuklayarak Telabyad cezaevine koydu.

YPG kaynakları Mahmut Gazi Dündar’ın Telabyad’da yakalandığını ve halen cezaevinde tutulduğunu doğruladı. Mahmut Gazi Dündar’ın, Suriye’ye birlikte gittiği ve ismi istihbarat birimlerince canlı bomba eylemi yapabilecek kişilerin yer aldığı listede olan Merve Dündar’dan ise haber alınamıyor.

Canlı bomba eylemi yapma ihtimali bulunan Merve Dündar’ın, Telabyad’ın kaybedilmesinin ardından IŞİD’in merkez üssü Rakka’ya gittiği ileri sürüldü.