Ankara Katliamı'nın ardından emniyetin açıkladığı 4 'canlı bomba'dan biri olan Savaş Yıldız'ın Adana'da olduğu iddia edildi. Yıldız'ın, 18 Mayıs'ta HDP'nin Adana ve Mersin il binalarına yönelik bombalı saldırıyı düzenlediği de belirtiliyor.

Adana ve Mersin saldırılarının ardından yakalanmayan Yıldız, emniyet kaynaklarına göre Suriye'ye geçti; ancak dün Başbakan Davutoğlu'nun Adana mitingi öncesi polis telsizlerinden Adana'nın Küçük Dikili semtine yakın bir yerlerde görüldüğü anonsu yapıldı.

BEŞTAŞ'TAN TEPKİ: EYLEM YAPMADAN YAKALANAMIYOR MU?

DİHA'da yer alan habere göre, canlı bombalardan birinin Yıldız olmasının ve elini kolunu sallayarak geziyor olmasının kabul edilemeyeceğini belirten HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Yıldız ve beraberindekilerin 18 Mayıs'taki saldırılardan sonra korunup kollandığını söyledi. Emniyet görevlilerinin faillerin bulunması konusunda hiçbir şey yapmadığını kaydeden Beştaş, saldırı dosyasına gizlilik kararını hatırlattı.

Canlı bomba olduğu belirtilen Yıldız'ın Adana ve Mersin'i bombalamasının ardından yurt dışına kaçtığının açıklandığını belirten Beştaş, yetkililere "Savaş Yıldız nasıl yurt dışına çıktı? Hangi tarihten beri canlı bomba listesinde? Yakalanmaması Başbakan'ın açıklaması ile ilgili mi?" diye sordu.

Yıldız'ın yakalanabileceğini düşündüklerini kaydeden Beştaş, hükümet kanadından ve yetkililerden gelen beyanların inandırıcı olmadığını söyledi.

Türkiye'de kişi başına kaç polisin düştüğünü soran Beştaş, bilgileri kamuoyuna sızdıranların yakalamakla da sorumlu olduklarını belirterek, yakalanmamalarının düşündürücü olduğunu kaydetti. AKP mitinglerinde alınan güvenlik önlemlerine de değinen Beştaş, "Korunması gereken sadece Başbakan ve Cumhurbaşkanı değildir. Her birey eşit derecede korunma hakkına sahiptir" dedi.

DAVUTOĞLU'NUN 'EYLEM YAPMADAN YAKALAYAMIYORUZ' SÖZLERİ

Ankara Katliamı'nın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Canlı bombaları biliyoruz ancak eylem yapmadan yakalayamıyoruz" demişti.